Aprovat el decret per fer efectiu l’increment salarial i la implementació del 100% del sou de les baixes laborals

Avui ha estat aprovat el Decret que permetrà als membres del cos recuperar el 100% de les baixes des del primer dia, així com també percebre l'increment retributiu acordat a nivell estatal entre el Govern i les organitzacions sindicals.

Barcelona, 16 d’octubre del 2018.-

Avui, 16 d’octubre del 2018, el Govern de la Generalitat ha aprovat el decret que permetrà fer efectiu l’acord d’increment salarial, acordat a la Mesa General de la Funció Pública.

Aquest Decret permetrà que les treballadores i els treballadors del sector públic percebin l’increment retributiu de l’1’95%. Tal i com així es va informar en el comunicat 157/2018 de 8 d’octubre, ja a la nòmina del mes d’octubre es cobrarà l’increment de l’1’75% amb els endarreriments des de l’1 de juliol del 2018.

Així mateix, recordem que en la propera nòmina del mes de novembre es pagaran els endarreriments de l’1’5% des de l’1 de gener fins el 30 de juny del 2018, mentre que a la nòmina del mes de desembre es cobrarà en un únic pagament l’actualització salarial del 0’2% de tot l’any 2018.

Per altra banda, el mateix Decret aprovat avui permetrà començar a cobrar la implementació del 100% de les retribucions en cas d’incapacitat temporal (IT) en tots els supòsits i des del primer dia.

Amb l’aprovació d’aquest Decret amb es corregeix una situació injusta que els funcionaris i les funcionàries de Catalunya hem patit des del 2012. Per tant, des de la nostra organització sindical celebrem que, a més d’haver-se acordat a nivell estatal l’increment salarial, aquesta situació s’hagi corregit.

Per tant! Avui el Govern ha aprovat el Decret que ratifica les qüestions esmentades en aquest comunicat. En principi, demà hauria de sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. En cas de ser així, serà al dia següent de la publicació al DOGC, que el nostre col·lectiu ja tindrà dret a rebre el 100% de les retribucions en cas de baixa laboral.

No obstant, des del SAP-FEPOL volem recordar que encara queden qüestions importants a recuperar com són les pagues extraordinàries del 2013 i del 2014, pagues que el Parlament de Catalunya ha resolt que siguin retornades.

Número de comunicat:
C-161/2018
Data: 
16/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend