Reunió Regional de la RP Girona de 19 d’octubre

En data de 19 d'octubre ha tingut lloc la darrera reunió regional de la Regió Policial de Girona, en la qual s'han tractat entre d'altres temes, el problema amb els MENA, la seguretat dels edificis,el parc mòbil o les tasser per als caps de torn

Girona, 22 d’octubre de 2018.-

En data divendres 19 d’octubre ha tingut lloc la darrera reunió regional periòdica que es fa entre els representants sindicals i els caps regionals de la RP de Girona. A continuació us fem un resum dels punts més importants tractats:

 • Adequació menjador ART Girona:

Suposaria fer unes obres importants. Actualment no es previst fer-ho.

 • “Tasser” per als caps de torn de trànsit:

Aquesta decisió no depèn de la Regió. Ens emplacen a fer la sol·licitud a la Prefectura i al Departament.

 • Dependències CD Lloret de Mar

S’està pendent de l’execució de les obres de reforma. Però actualment estan aturades. Es desconeix quan es duran a terme.

 • Obres comissaria de Banyoles

És previst que les obres es licitin a finals d’octubre i es facin efectives durant el 2019.

 • Comissaria de La Jonquera:

L’ajuntament ja ha fet el reordenament urbanístic de la zona, que era el pas previ per a poder fer les obres de la comissaria. Ara tot entra en fase de licitació i execució. No tenen dades de previsió.

 • Sabó desinfectant:

Actualment no està previst el subministrament més enllà dels llocs on ja s’està proporcionant. Ens emplacen a fer la sol·licitud mitjançant el comitè de salut laboral.

 • Dutxes ARRO:

Canviaran els “prestos” actuals per aixetes. D’aquesta manera esperen que se solucioni el problema de la temperatura de l’aigua.

 • Custòdia edifici ARRO:

Reconeixen que les càmeres d’ARRO, actualment, no són adequades. S’ha demanat el canvi i quan hi hagi pressupost es canviaran.

 • Cadires de la regió:

Està feta la sol·licitud de reposició de cadires. Desconeixen quan arribaran. També reconeixen que aquesta comanda no solucionarà el problema, ja que aquesta comanda es de principis d’any i no s’adequa a les necessitats actuals de la Regió.

 • OAC Jaume I (Sta. Caterina):

El servei d’OAC es mantindrà on és actualment. No es contempla la possibilitat de portar aquest servei a l’ABP de Girona. Aquest servei en mantindrà i la previsió és de reforçar-lo quan sigui possible.

 • Santa Coloma Farners. Manca de lloc per deixar les substàncies estupefaents comissades:

Ens responen que l’ABP de Sta. Coloma disposa de dos contenidors refrigerats per dipositar les substàncies. És l’única dependència que els té i responen que són suficients.

 • Dotar d’elements de protecció física a l’agent del jutjat de guàrdia:

Justícia no permet la col·locació d’aquests elements. És la política i decisió de Justícia. S’han d’utilitzar els elements d’autoprotecció personal.

 • Trasllat de les rodes de reconeixement de l’ABP Figueres al CP Puig de les Bases:

Ens informen que aquesta decisió depèn dels jutges de Girona que vulguin fer les rodes de reconeixement al CP. Si els jutges ho demanessin, segurament el CP habilitaria espais per fer-ho. En el seu moment es va plantejar la mateixa possibilitat a Barcelona i va ser el TSJ qui la va rebutjar. A Girona, des de la Regió, es plantejarà aquesta possibilitat.

 • Desplaçaments unipersonals entre Roses i l’Escala:

Des de la Regió es comprometen a revisar el tema i intentar solucionar-ho.

 • Parc mòbil (Vehicles regió):

Es desconeix quan hi haurà renovació del parc mòbil. L’actual sistema de rènting no permet la reposició dels vehicles donats de baixa. És per aquest motiu que quan un vehicle de la regió no es pot reparar i es dona de baixa, no es reposa. Hi ha mancança de vehicles i es desconeix quan arribaran de nous.

 • MENA’s RP Girona:

Es reconeix que es un tema delicat i preocupant. Des de la regió es fan totes les gestions per tal de trobar una solució a aquest tema.

És un afer que sembla que ja s’ha institucionalitzat. És un tema que depèn de decisions polítiques i s’avança poc. Tota la problemàtica dels MENA es fa arribar a la DGAIA. La casuística es variada i delicada i són decisions polítiques.

 • SEGURETAT EDIFICIS:

Totes les propostes presentades referents a la seguretat de les comissaries han estat englobades en un document. Es presentaran, el proper dia 26 a la reunió anual del Comitè Regional de Seguretat i Autoprotecció de la Regió.

Aquest Comitè rebrà totes les propostes i validaran les propostes que es portaran a la Comissió de direcció de seguretat i autoprotecció. Finalment, amb tots els temes validats per aquesta Comissió es fa una previsió d’execució.

Restarem pendents de quines propostes són validades i de les seves execucions.

Aquests són els principals temes tractats a la reunió regional. Ens teniu a la vostra disposició per fer-nos qualsevol consulta i fer les aportacions que vulgueu per poder tractar-les en properes reunions.

Número de comunicat:
C-163/2018
Data: 
22/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend