SAP-FEPOL mostra el seu suport al Major Trapero i a la Intendenta Laplana

La nostra organització sindical, davant les peticions de presó que avui s'han fet públiques contra el Major Trapero i la Intendenta Laplana vol enviar-los-hi les seves mostres de suport, tot reclamant el reconeixement de la tasca que des de sempre ha desenvolupat el cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 2 de novembre del 2018.-

Avui, la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat per al Major Trapero, 11 anys de presó i tants altres d’inhabilitació, per la seva presumpta participació en un delicte de rebel·lió pels fets ocorreguts durant l’1 d’octubre del 2017.

Així mateix, ha sol·licitat 4 anys de presó per a la Intendenta Laplana per la seva presumpta participació en un delicte de sedició, pels fets ocorreguts davant la Conselleria d’Economia durant el dia 20 de setembre del 2017.

Respectant tota actuació judicial, però trencant el respectuós silenci que fins avui hem mantingut, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem enviar les nostres mostres de suport i escalf per a qui fou Cap del cos de mossos d’esquadra, així com també per a qui fou Cap de la Comissaria de l’Eixample de Barcelona.

Tot i que considerem que el cos de mossos d’esquadra va actuar en tot moment donant compliment als requeriments judicials, no creiem que sigui ara l’hora d’entrar a valorar la petició que recau sobre el Major Trapero i la Intendenta Laplana, així com tampoc les investigacions que estan obertes sobre tants altres membres del cos de mossos d’esquadra.

No ens agradaria que fent-ho es posés en risc i es perjudiqués la situació personal de tots els implicats en dites investigacions, per a les quals com diguem, mostrem el més escrupolós respecte.

Però sí creiem que, davant la gravetat de la situació, cal i és necessari enviar totes les mostres de suport que una situació com l’actual mereix, tot reivindicant el paper que durant la nostra llarga història ha realitzat el cos de mossos d’esquadra.

Un cos que sempre ha actuat en defensa de la legalitat. Un cos que sempre ha actuat amb una clara independència política, malgrat alguns s’entesten en polititzar-nos. Un cos que sempre ha actuat respectant i fent complir tota ordre judicial i que intenta cada dia, donar un servei de seguretat pública -de la màxima qualitat possible malgrat les dificultats- a la ciutadania a la qual servim.

Per tant des de la nostra organització sindical volem enviar a tot el col·lectiu un missatge d’unitat i un missatge de responsabilitat. Cal ara més que mai posar en valor el paper que dia rere dia, des del Cap Operatiu del cos, fins el darrer mosso de l’escala bàsica desenvolupa el cos de mossos d’esquadra, en benefici de la seguretat pública de Catalunya.

Data: 
02/11/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend