El moviment mosS.O.S i els sindicats hem iniciat avui una ronda de reunions amb els grups amb representació al Parlament de Catalunya

Avui, ens hem reunit amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, demà ens reunirem amb Ciutadans i en el proper ple amb Partit Popular i PSC. L'objectiu d'aquestes reunions és portar a l'agenda política el conflicte col·lectiu obert en el cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 7 de novembre del 2018.-

A proposta del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), el moviment MosS.O.S, format de manera espontània per diversos efectius del cos, i els principals sindicats representatius, tenen previst reunir-se de manera conjunta amb els grups de l’arc parlamentari, amb l’objectiu de desblocar el conflicte existent entre l’administració i mossos d’esquadra. Avui dimecres ens hem reunit amb Junts x Catalunya i ERC, demà dijous amb Ciutadans, i la setmana vinent, amb el PSC i el PP.

Tant MosS.O.S com sindicats denunciem la dilació del Departament d’Interior a l’hora de fer efectius els acords sindicals signats i els deutes pendents amb els seus treballadors, com ara la compensació econòmica per haver treballat al dispositiu planificat pels fets de l’1 d’octubre (ÀGORA) que, un any després, encara no ha estat retribuïda.

L’espoli sistemàtic al qual hem estat sotmesos amb l’acarnissada política de retallades, i la manca de compromís de l’administració a l’hora de recuperar els drets perduts els ha abocat, inevitablement, al conflicte col·lectiu.

Així mateix, traslladarem la necessitat que el cos de mossos necessita de manera urgent una injecció econòmica per pal·liar el dèficit  d’efectius existent al cos, que es tradueix en una greu manca de seguretat per a la ciutadania, i a que els agents puguin patir situacions de risc al carrer. Una solució proposada per la nostra organització sindical és la creació d’una bossa d’hores estructurals, fins que les noves promocions surtin de l’escola, però un cop més, el Departament s’oposa a aquesta mesura al·legant manca de pressupost.

Esperem per tant, que la ronda de converses que mantindrem en els propers dies amb els grups parlamentaris faciliti i apropi postures entre administració i sindicats per tal de trobar una sortida al conflicte, acordar solucions concretes de millora de les condicions laborals del cos i així evitar mesures de pressió més contundents.

Data: 
07/11/2018


Send this to a friend