Les mantes de l’ACD de Les Corts no contenen sarna

Després que la nostra organització sindical denunciés l'abandonament de mantes amb sarna a l'ACD de Les Corts, els responsables del servei ens han corroborat que en cap cas aquestes mantes estaven contaminades

Barcelona, 28 de novembre del 2018.-

El passat 26 de novembre, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) publicava una noticia denunciant l’abandonament de mantes, possiblement amb sarna, a l’Àrea de Custòdia de Detinguts de la comissaria de Les Corts de Barcelona.

En escrit presentat el 23 de novembre a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, la nostra organització sindical denunciava que amb aquest abandonament, no s’estava aplicant correctament el protocol per Risc Biològic posant en risc d’infecció als efectius policials.

Un cop publicada la notícia, volem manifestar que els coordinadors del servei s’han posat en contacte amb la nostra organització sindical per aclarir que, en cap cas les mantes abandonades, tot i que estaven en uns contenidors amb indicadors de malalties infeccioses, estaven contaminades amb sarna tal i com així s’ha denunciat.

És per això que des del SAP-FEPOL considerem oportú manifestar aquests extrems a tot el col·lectiu afectat, deixant clar els extrems esmentats pels propis coordinadors del servei els quals han corroborat que en cap cas s’ha posat en risc ni la salut, ni la seguretat dels efectius que visiten i treballen en aquestes dependències.

Dit això recordem la necessitat de tenir un ús curós d’aquest tipus de material, ja que deixar-lo dins de contenidors amb indicadors de risc biològic, poden generar confusió en els propis efectius policials.

Número de comunicat:
C-179/2018
Data: 
28/11/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend