El material de les ARRO no garanteix la seguretat dels efectius en l’exercici de les seves funcions

La nostra organització torna a reclamar la dotació del mateix material que a dia d'avui té la BRIMO, per als efectius de les ARRO, més quan comparteixen línia en els dispositius d'ordre públic

Girona, 6 de desembre del 2018.-

Fa massa temps que des de la Secretaria d’Ordre Públic del SAP-FEPOL estem denunciant la manca de material de protecció de les ARRO. Fa molt de temps, massa temps, que anem dient que anant així prendrem mal.

Doncs bé! Avui a Girona ha passat! La conseqüència? Masses mossos ferits i molts d’ells per no tenir un material, com estem reclamant des de fa massa temps, adient per a la seva feina.

Les ARRO de tots els territoris han de compartir amb la BRIMO línies i dissolucions, així com totes les tasques pròpies dels dispositius d’Ordre Públic. Però lamentablement ho fan ni sense tenir dret al nivell 3 d’especialitat i, el que es més greu, amb unes condicions de seguretat ridícules, amb cascos antics de fa més de 15 anys, amb unes defenses obsoletes i desfasades i amb una distribució de les armilles de duralumini que s’allarga en els temps de manera absurda i sense sentit.

És lamentable que a dia d’avui molts dels efectius de les ARRO encara portin les “FEDUR” antigues i moltes d’elles caducades. Avui ha quedat en evidència que portar-les no garanteix una protecció real i més, quan encara no s’han repartit les colzeres per donar una protecció adequada a tots els efectius. Un cop més i de manera incomprensible, des de la nostra organització sindical hem de denunciar que aquesta distribució s’allarga eternament en el temps.

És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) exigim que tots els membres de les ARRO disposin i se’ls doti de forma immediata de cascos de protecció tipus “Schubert” com el de la BRIMO, de defenses policials rígides de 70cm com les de BRIMO, d’armilles antitrauma tipus “MK” de duralumini i colzeres.

Ja n’hi ha prou Senyors! Ja n’hi ha prou de seguir maltractant a les ARRO d’aquesta manera. Ja n’hi ha prou de seguir ignorant les demandes dels qui els representem. Si volen tenir una policia antiavalots moderna i eficient comencin per equipar-la amb materials dignes que garanteixi que aquestes unitats puguin desenvolupar les seves funcions amb la màxima seguretat.

Número de comunicat:
C-183/2018
Data: 
06/12/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend