SAP-FEPOL insta a la SGRH a revisar els imports de les pòlisses per mort o incapacitat dels TEDAX

Des de la nostra organització sindical hem instat al Departament a revisar la quantitat actual de la pòlissa que es té contractada per aquests efectius

Sabadell, 11 de desembre del 2o18.-

En les darreres visites dels delegats sindicals de SAP-FEPOL a l’Àrea del TEDAX-NRBQ, els efectius ens han fet arribar les seves preocupacions que ja hem traslladat a la Subdirecció General de Recursos Humans tot sol·licitant-li una actualització dels imports que afecten a tots els agents que treballen en aquesta Àrea.

Des de la nostra organització sindical considerem que ser i pertànyer al TEDAX-NRBQ suposa assumir un perill inherent constant durant tota la jornada i vida laboral . Uns efectius policials amb unes capacitats innates que molts pocs poden arribar a desenvolupar.

Una feina d’alt risc, on constantment estan sotmesos a un perill real cap a la seva vida, juntament amb l’actual escenari d’alerta terrorista de nivell 4. Paraules com artefactes explosius, detonadors, són el que aquests companys i companyes tenen entre mans.

Vam veure un clar exemple en els atemptats de Barcelona i Cambrils que durant mesos els companys/es de l’Àrea del TEDAX-NRBQ van fer una feina quirúrgica on, a més sabien que entraven de servei però no sabien quan, ni com tornarien a casa.

Actualment el Departament d’Interior té contractada una pòlissa amb la companyia AXA amb uns imports diferenciats de 75.000 i 125.000 euros en cas de mort per accident laboral i 115.000 i 185.000 euros en cas d’una incapacitat permanent.

Tot considerant-la insuficient, des de SAP-FEPOL hem instat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a dotar de la màxima quantia de la pòlissa (125.000 i 185.000) euros respectivament a tots els agents destinats a l’Àrea, tal i ja com tenen alguna altra especialitat del Cos de Mossos d’Esquadra. Recordem que la perillositat i el risc real de perdre la vida en acte de servei és molt elevada durant totes les seves actuacions.

Número de comunicat:
E-171/2018
Data: 
11/12/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend