El Govern torna a menystenir el cos de mossos d’esquadra

Nou fracàs en el Consell de la Policia d'avui provocat unilateralment per la conducta d'un Govern que no està a l'alçada de les circumstàncies.

Barcelona, 19 de desembre del 2018.-

Avui, en la sessió extraordinària del Consell de la Policia, el Govern de la Generalitat ha tornat a menystenir el cos de mossos d’esquadra.

Davant la transcendència del moment, amb el 21-D en l’horitzó i després de la darrera reunió del passat dia 13, avui era un Consell de la Policia clau per poder desbloquejar el conflicte col·lectiu.

Però no! Novament el Departament d’Interior, juntament amb els Departaments d’Economia i de Funció Pública, s’han presentat al Consell de la Policia (no tots ja que alguns com el de Funció Pública ni han vingut) sense mesures concretes i sense ni tant sols donar resposta a les demandes que, des de les organitzacions sindicals, venim reclamant.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem manifestat de manera clara i contundent quina és la nostra postura. Avui, ens trobem en un moment d’una excepcionalitat extrema i del tot delicat, davant del qual és necessari seure’s a negociar durant hores si s’escau,  fins que s’assoleixi un acord que posi fi a aquesta situació.

Però avui s’ha tornat a fer evident el menyspreu que el Govern està mostrant davant la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra, al presentar-se al seu màxim òrgan de representació, després del dia 13 desembre, sense cap altra informació que la que ja teníem.

Fins a quatre vegades ha interpel·lat SAP-FEPOL a la representant del Departament d’Economia per tal que resolguin els greuges comparatius que històricament pateix el cos de mossos d’esquadra amb altres col·lectius de la Generalitat. Però cap de les quatre vegades, la nostra organització sindical ha obtingut cap mena de resposta.

És per això que, davant l’actitud irresponsable del Govern de Catalunya donant per finalitzat el Consell de la Policia, les organitzacions sindicals hem decidit tornar-nos a tancar a la 9a planta del Departament d’Interior.

No és moment d’abandonar la mesa sense posar sobre la mateixa solucions al conflicte. Cal negociar i fer-ho si cal fins l’extenuació. Negociar fins que trobem una solució a la greu crisi de Govern que la situació del cos de mossos d’esquadra està generant.

Número de comunicat:
C-192/2018
Data: 
19/12/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend