SAP-FEPOL insta a planificar els dispositius intersectorials amb hores extraordinàries

Des de la Secretaria de Trànsit de la nostra organització instem a l'Administració i a la Divisió a deixar de planificar aquests dispositius en ordinari. Fer-ho així deixa sense efectius diversos sectors de trànsit i per tant la vigilància i la prevenció a les carreteres es veu greument afectada.

Barcelona, 3 de gener del 2019.-

Cada vegada són més freqüents les queixes que ens arriben relacionades amb els operatius intersectorials que, des de la Divisió de Trànsit s’ordenen fer de manera ordinària.

Planificar aquests dispositius en ordinari està provocant que dia rere dia, diferents comarques es deixin totalment descobertes, amb una absència de patrulles policials que no permet garantir la seguretat viària dels sectors afectats. I és que la greu mancança d’efectius que, des de la Secretaria de Trànsit del SAP-FEPOL portem denunciant des d’ara fa tres anys dins la campanya #sotamínims, continua agreujant aquesta situació.

La nostra organització sindical, comparteix l’opinió dels especialistes de trànsit els quals posen en dubte la finalitat d’aquests dispositius intersectorials i veuen més, un solapament entre intencions estadístiques, recaptatòries i de prevenció.

A tal efecte i tenint en compte que el Servei Català del Trànsit està disposat a posar diners sobre la taula per realitzar aquests tipus d’operatiu, des del SAP-FEPOL considerem que aquests tipus de controls preventius s’han de realitzar amb operacions extraordinàries remunerades. Fer-ho així milloraria la prevenció viària i asseguraria una major presència de dotacions a les nostres carreteres.

Lamentablement deixem un any veritablement punyent en quan a número de víctimes a les carreteres i des de la nostra organització sindical sempre hem reivindicat la necessitat d’incrementar el número d’especialistes a les carreteres. El preu d’un accident amb víctimes és molt més elevat que el que suposa planificar els dispositius intersectorials en hores extraordinàries. A més fer-ho amb aquesta fórmula permetria complementar la presència policial ordinària.

El canvi de quadrant impulsat per la nostra organització sindical ha estat un pas endavant per incrementar el número d’especialistes. Però tal i com ja vam manifestar, aquest canvi ha d’anar acompanyat amb la planificació de manera extraordinària els dispositius com els intersectorials o similars.

És per això que des de la Secretaria de Trànsit del SAP-FEPOL tornarem a instar a l’Administració a utilitzar la fórmula proposada. Des res serveix fer aquests serveis en ordinari i menys, quan per fer-los s’han de treure especialistes de sectors que un cop trets, queden totalment deserts.

Número de comunicat:
C-1/2019
Data: 
03/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend