Subcomissió de material de 8 de gener del 2019

En la reunió d'avui s'han tractat qüestions relatives a les armilles antibales, proves a vehicles policials, guants antitall o jaquetes per a les unitats d'investigació entre d'altres.

Barcelona, 8 de gener del 2019.-

Avui ha tingut lloc la Subcomissió d’Equips de Protecció del cos de mossos d’esquadra, en la qual hi participem les organitzacions sindicals. De la reunió d’avui us fem un resum dels temes que s’hi han tractat.

1.- Distribució de roba tèrmica.

El Departament disposa de samarretes, mitjons i protectors de coll per a cinc-cents vuitanta (580)efectius i les Regions de Pirineu, Ponent, Girona i Central ja tenen aquestes peces de roba.

Per a les destinacions de les Regions Policials de Camp de Tarragona es tindrà preferència (tal i com així ha proposat SAP-FEPOL) per aquelles destinacions amb parts muntanyoses. Per tant, aquest mateix mes es distribuirà primer per a trànsit Móra d’Ebre, Tarragona, Tortosa i Montblanc així com USC Falset, Gandesa, Móra d’Ebre, Tortosa, Amposta, Montblanc i Valls.

2.- Guants de motorista professional per a trànsit i Guilles.

De manera immediata es començaran a distribuir sis-cents cinquanta (650) guants d’hivern. Els d’estiu es té previst que es comencin a distribuir a partir del mes de febrer.

3.- Proves de vehicles.

Se’ns informa que per un costat es proven els vehicles cedits per les pròpies empreses on es valora entre d’altres aspectes l’espai, l’accés i sortida dels agents, la comoditat, el tipus de seient, etc.

Per altra banda es fan proves amb kits específics com podrien ser les mampares, els sistemes d’altaveus o els prioritaris. Per tant, en relació als vehicles de proves no tenen altra funció que aquesta per la qual cosa no significa que finalment s’adquireixi.

Des de la nostra organització sindical s’ha insistit en la necessitat que els vehicles han de complir amb els requisits establerts per la normativa en quan a seguretat laboral.

Us informem que a dia d’avui el Departament està fent proves amb el nou SEAT TARRACO. Per últim la DTSE es compromet a informar a les organitzacions sindicals dels vehicles que es vagin provant en un futur.

4.- Armilles antibales per a la nova promoció.

A dia d’avui ja s’han amidat les armilles per les persones aspirants que estan fent el curs bàsic i ja s’han adquirit dues mil set-centes quaranta (2740) armilles que es destinaran a aquests nous agents, però que també poden servir per reposar d’altres que es facin malbé.

5.- Uniformitat ACSO.

El concurs de licitació de tota la uniformitat per a l’ACSO ja està preparat i per tant, la previsió és que la roba es pugui lliurar l’hivern del 2020. Sobre aquestes dates es lliuraria la roba als efectius d’ACSO, als instructors de tir i també els pantalons elàstics de trànsit.

6.- Fundes armilles antitraumes d’ARRO i BRIMO.

Se’ns informa que les armilles d’ARRO i BRIMO disposen majoritàriament dels sistemes MK i BONOWI. Així mateix s’han licitat mil cinc-centes (1500) unitats de fundes d’armilles antitrauma amb sistema MOLE, entregues de les quals està prevista pels mesos de juliol a setembre.

7.- Guants antitall.

Se’ns informa que s’han licitat sis mil cinquanta (6050) unitats.

8.- Jaqueta unitats d’investigació.

En breu es farà el seu repartiment. Des del SAP-FEPOL s’ha tornat a insistir en la necessitat de dotar d’aquesta peça als efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana que treballen de paisà, tot recordant els dos escrits que hem fet al respecte.

L’Administració i la Prefectura estan disposats a estudiar aquesta demanda tot i haver contestat que no als nostres escrits, però ho estudiarà un cop s’hagin repartit les jaquetes a tots els investigadors. En relació a les gorres se’ns informa que si en queden es estoc es repartiran també a aquests mateixos efectius.

9.- Altres.

La nova promoció sortirà amb la mateixa uniformitat que l’actual. Des del SAP-FEPOL insistim en la necessitat d’accelerar amb el canvi de la uniformitat. A l’efecte denunciem que som l´única policia que no ha actualitzat a les condicions actuals la seva uniformitat.

En relació a la funda camal per als efectius de les ARRO, per part del Departament s’ha autoritzat la seva utilització la qual serà a elecció de cadascun dels professionals. No obstant, ara per ara només es dotarà d’aquesta funda als nous efectius.

Des del SAP-FEPOL hem reclamat la necessitat de realitzar un estudi que permeti dotar de cascs als efectius de seguretat ciutadana. A tal efecte hem tornat a denunciar les imatges vistes en diversos dispositius, on efectius d’USC havien de dur cascs que estan totalment obsolets i que han hagut de ser retirats. Cal per tant facilitar una protecció contra llançament d’objectes o caigudes en actuacions (com per exemple sinistres en edificis o altres).

Aquestes han estat les qüestions més rellevants tractades en aquesta reunió. Ja sabeu que per ampliar la informació us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i delegades. La propera subcomissió està prevista per al proper 26 de març del 2019.

Número de comunicat:
C-4/2019
Data: 
08/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend