SAP-FEPOL celebra l’arxiu provisional de la causa d’espionatge i demana respecte per al cos de mossos d’esquadra

La nostra organització sindical celebra l'arxiu (tot i que provisional) de la causa oberta contra el cos de mossos d'esquadra.

Barcelona, 11 de gener del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) celebra l’arxiu provisional de la investigació que fins ahir va portar el Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona per una presumpta xarxa policial d’espionatge.

Una investigació que, en cas d’haver resultat certa, hagués suposat un autèntic escàndol que en primera instància el Jutjat d’Instrucció no ha considerat i que per tant, fins el moment confirma que el cos de mossos d’esquadra ha actuat correctament i acord a llei.

No obstant i davant dels recursos interposats tant per la Fiscalia com per la resta de les parts, des del SAP-FEPOL també volem ser cautelosos, i esperarem que l’Audiència Provincial de Barcelona acabi de confirmar l’arxiu definitiu de la causa.

Ara bé! Des de la nostra organització sindical ens hagués agradat que la cautela que SAP-FEPOL mostra davant de l’arxiu provisional de la causa, també hagués estat emprada per alguns actors (polítics, socials i comunicatius), davant l’aparició dels fets ocorreguts el 26 d’octubre del 2017 a la incineradora de Sant Adrià del Besós.

I és que des del primer moment es van donar per certs i demostrats, els fets que acusaven a la Policia de la Generalitat. En cap moment, la presumpció d’innocència va ser tinguda en compte per al cos de mossos d’esquadra i ja des de les primeres informacions es van llençar afirmacions que atemptaven de manera clara i directa contra el prestigi i la dignitat de la nostra institució.

Així doncs, des del SAP-FEPOL, a l’espera del que acabi determinant l’Audiència Provincial de Barcelona, tornem a reclamar el màxim respecte per al cos de mossos d’esquadra. Un respecte que no s’hauria d’haver perdut mai, valorant la presumpció d’innocència que tota persona o institució ha de gaudir davant qualsevol procés judicial.

No haver-ho fet així ha malmès de manera gratuïta la nostra institució i en cas que l’arxiu sigui definitiu, confirmarà allò queSAP-FEPOL sempre ha exigit evitar. Volem que se’ns deixi d’utilitzar com a eina política! Exigim que no s’instrumentalitzi el cos de mossos d’esquadra i reclamem que es deixi treballar a la Policia de la Generalitat, tal i com històricament hem demostrat.

Número de comunicat:
C-5/2018
Data: 
11/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend