Sindicats i mosS.O.S ens concentrem amb els veïns de Dosrius per denunciar la manca d’efectius

Comunicat conjunt en relació a la convocatòria de mitjans de comunicació que avui hem fet, juntament amb els veïns de Dosrius, davant del Consistori municipal d'aquest municipi.

Dosrius, 14 de gener del 2019.-

Avui, els sindicats signants i el moviment mosS.O.S hem fet un pas més en les nostres reivindicacions, per demanar al Govern i al Departament d’Interior que aprovin mesures que donin solució a la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra.

A tal efecte portem molt temps denunciant l’actual situació, la qual tal i com hem denunciat també amb la campanya de repartiment de díptics, no ens permet garantir la seguretat ciutadana tal i com ens agradaria i tal i com la ciutadania de Catalunya es mereix.

Així, en un pas més i per tal de donar visibilitat a la nostra precària situació, avui ens hem concentrat juntament amb els veïns de la localitat de Dosrius, la qual com moltes d’altres pateix d’una onada de robatoris amb força a interiors de domicilis que genera inseguretat en els seus veïns.

Les darreres notícies aparegudes en els mitjans de comunicació ens donen la raó i al respecte, les estadístiques reforcen les nostres demandes al veure la ciutadania, la manca de seguretat com una de les seves principals preocupacions.

És per això que sindicats i mosS.O.S reclamem de nou i per enèsima vegada al Departament d’Interior, la necessitat d’aplicar polítiques que garanteixin a la ciutadania un servei de seguretat pública de qualitat. Recordem que els mossos d’esquadra no tenim les mateixes condicions que altres col·lectiu i que, davant la falta d’efectius, no ens és possible reposar-los de manera immediata.

Per tant és del tot imprescindible l’aprovació d’una bossa d’hores estructurals (és a dir, per cobrir els serveis ordinaris) per a totes aquelles unitats arreu del territori que pateixen mancança d’efectius. Només així possibilitarem un increment de la presència policial als nostres pobles i a les nostres ciutats.

Per últim volem remarcar que la d’avui no serà una acció única sinó que tal i com hem fet a Dosrius, les organitzacions sindicals i mosS.O.S continuarem denunciant conjuntament amb els veïns i veïnes dels municipis afectats, la manca d’efectius que, tal i com ja hem dit, no ens permet garantir un servei bàsic com és el de la seguretat pública.

Data: 
14/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend