El “10 year challenge” particular del cos de mossos d’esquadra

SAP-FEPOL s'uneix al repte #10yearschallenge i mostrem la fotografia que, 10 anys després continuem sense que s'hagin equiparat les retribucions del cos de mossos amb el de la resta de cossos de la Generalitat

Barcelona, 18 de gener del 2019.-

Fa dies que les xarxes socials s’omplen d’imatges responent al repte #10yearchallenge. Un repte que s’ha fet viral a les xarxes socials consistent en mostrar una imatge actual, comparada amb una  de fa 10 anys.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem participar en aquest repte. Volem mostrar-nos i unir-nos a les xarxes i per tant compararem una imatge que teníem a la Policia de la Generalitat l’any 2008, amb una que encara tenim passats els 10 anys que marca el repte.

ANY 2008

ANY 2018

Retribucions de bombers: 34.595,74 euros

Retribucions de mossos: 31.469,64 euros

Retribucions de bombers: 38.472,99 euros

Retribucions de mossos: 35.031,81 euros

Malgrat l’any 2008 es signés un acord per eliminar les diferències entre diferents cossos de la Generalitat, el cos de mossos continua patint els greuges comparatius que ja patia fa més de deu anys.

Malgrat l’any 2008 es signés un acord per equiparar les retribucions entre mossos i bombers donat que les diferències eren abismals, deu anys després no només no s’han eliminat aquestes diferències retributives, sinó que a dia d’avui encara són més grans.

I malgrat l’any 2008 es signés un acord que contemplava una Comissió de Seguiment que tenia com a objectiu, reunir-se en cas que durant la vigència de l’acord les diferències continuessin, deu anys després no s’ha reunit mai malgrat SAP-FEPOL va demanar la convocatòria urgent el passat 28 de novembre (escrit amb número de registre 0716/E995/2018).

Per tant, 10 anys després i a diferència de totes aquelles fotografies que s’han penjat a les xarxes, per al cos de mossos d’esquadra res ha canviat i tot continua igual. Continuem sense haver obtingut l’equiparació retributiva amb la resta de cossos de la Generalitat i avui, un bomber o un agent rural cobren més que un membre del cos de mossos d’esquadra.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) exigim per tant el compliment de l’Acord del 2008 i, tal i com reclaméssim per escrit i ahir en el propi Consell de la Policia, instem al Departament d’Interior a convocar urgentment la Comissió de Seguiment de l’Acord del 2008. I que consti que la ironia no l’hem utilitzada en aquest comunicat.

Número de comunicat:
C-9/2019
Data: 
19/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend