SAP-FEPOL insta al Departament d’Interior a acceptar la reunió a tres, amb el Ministeri de la Seguretat Social

Després de la reunió mantinguda ahir amb el Secretari d'Estat de la Seguretat Social, SAP-FEPOL insta al Departament d'Interior a acceptar una reunió juntament amb els sindicats del cos per posar blanc sobre negre respecte el procés de jubilació anticipada del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 25 de gener del 2019.-

Acció – reacció! Aquesta és la conclusió que podríem extreure després de la reunió que ahir va mantenir el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) amb el Secretario de Estado de la Seguretat Social. Una reunió de la qual la nostra organització sindical va voler saber de primera mà, com està a dia d’avui el procés de jubilació anticipada del cos de mossos d’esquadra.

I és que després de la publicació del nostre comunicat, avui el Departament d’Interior ha publicat a la intranet corporativa informacions que difereixen molt, del que ahir ens va manifestar el propi Secretari d’Estat. A tal efecte, mentre que la Secretaria ens ha assegurat que el procediment està pendent de confirmació per part de la Generalitat, el Departament d’Interior assegura que el procediment es troba en marxa.

Per tant, observades les postures tant diferenciades, la nostra organització sindical considera important i imprescindible realitzar una reunió a tres bandes, entre la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social, el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals.

Tal i com hem manifestat en el comunicat emès ahir, després de la reunió a Madrid, des del SAP-FEPOL creiem que una mesa amb la presència dels tres actors és més que necessària: cal posar blanc sobre negre en relació al procés que ha de permetre avançar l’edat de jubilació dels membres del cos de mossos d’esquadra.

Tal i com hem manifestat en el comunicat de 24 de gener, en la mateixa reunió d’ahir el Secretari d’Estat de la Seguretat Social Sr. Granado va mostrar la seva predisposició per acceptar i assistir a aquesta reunió.

Per tant, com a sindicat que està presentat com a part en el procés de jubilació anticipada del cos de mossos d’esquadra, instem al Departament d’Interior a acceptar aquesta reunió, la qual podria realitzar-se de manera immediata.

Insistim que l’objectiu i la voluntat d’aquesta reunió és la ja manifestada pel propi Departament en les darreres sessions ordinàries del Consell de la Policia i que no és altre, que el de fer front comú en la consecució d’un dret que ja tenen altres cossos de seguretat, però que per a la Policia de la Generalitat (tal i com vam veure ahir) encara queda molta feina per fer.

És clau que empresa (Generalitat de Catalunya) i treballadors anem de la mà en la reivindicació d’un dret com el de la jubilació anticipada. Així s’ha demostrat amb el procediment de les policies locals on la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha estat clau en la seva aprovació.

Per tant, donada la predisposició mostrada per part del Secretari d’Estat de la Seguretat Social, a reunir-se conjuntament amb el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra, des del SAP-FEPOL insistim en la necessitat d’acceptar la nostra proposta i és per això que ja s’ha reclamat per escrit al propi Conseller Miquel Buch.

Número de comunicat:
C-16/2019
Data: 
25/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend