En matèria de seguretat no podem baixar els braços i les patrulles unipersonals són una mostra que ho estem fent

La nostra organització ha detectat un increment de les patrulles unipersonals. Un increment provocat com a conseqüència de la manca d'efectius, però que suposen un risc sobre la integritat i seguretat dels efectius policials.

Barcelona, 29 de gener del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava per escrit el passat 3 de gener del 2019 (escrit amb número de registre E0716/22/2019) la realització de patrulles unipersonals als sectors de trànsit de Ponent. En aquest escrit, la nostra organització sindical denunciava que un sol efectiu havia estat obligat a cobrir un accident de trànsit.

Concretament, un sol indicatiu integrat per un únic policia, va haver de cobrir un accident de trànsit malgrat estar en vigor la normativa realitzada a tal efecte pel propi cos de mossos d’esquadra l’any 2015, el 2017 i el passat 2018 sobre mesures d’autoprotecció.

Aquesta situació, que podria semblar una anècdota, és una mostra de la situació que moltes Àrees Regionals de trànsit estan patint a dia d’avui i és un nou exemple que deixa en evidència els extrems denunciats per SAP-FEPOL en la seva campanya #sotamínims, una campanya que està en vigor des del 2016.

I és que no! No és una situació anecdòtica. La de Ponent és una situació que també estan patint altres ART i que mostren certs tics que, com denunciem, evidencien que estem baixant els braços en quan a mesures de seguretat i d’autoprotecció.

Des de la nostra organització sindical hem de denunciar que, a l’igual que a Ponent, en altres destinacions de la Regió Policial de Girona s’han accentuat les patrulles unipersonals. Efectius que són obligats a anar d’una ART a una altra o dotacions policials unipersonals que realitzen les seves jornades senceres sols són cada vegada més freqüents.

És per això que des de la nostra organització sindical no podem acceptar aquesta situació i no podem tolerar que la manca d’efectius que ens té #sotamínims, posi en risc la seguretat dels efectius policials i menys quan aquests, estan essent obligats a anar sols. Unes ordres que posen en risc la seguretat pròpia dels efectius i que no respecten la normativa interna del cos són unes ordres incorrectes i per tant, cal denunciar-les i posar-les en coneixement de les organitzacions sindicals.

En matèria de seguretat i autoprotecció cal estar amatents i en cap cas, la manca d’efectius pot ser l’excusa que ens permeti baixar els braços. SAP-FEPOL en aquest comunicat no ha fet constar específicament els extrems denunciats per escrits a l’Administració i ha tractat de manera general la qüestió sense fer públics els casos concrets que sí s’han denunciat al Departament.

Número de comunicat:
C-18/2019
Data: 
29/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend