Divendres es farà efectiu el canvi de quadrant de trànsit i SAP-FEPOL ha estat clau per implantar el Q5

El divendres, després de 18 anys, es retirarà de forma definitiva el quadrant Q10 de trànsit. SAP-FEPOL ha estat clau en aquest canvi i juntament amb el col·lectiu hem estat capaços d'implantar un quadrant que millora les condicions laborals dels especialistes

Barcelona, 30 de gener del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha liderat sempre la reivindicació d’un canvi de quadrant per a l’especialitat de trànsit. Els escrits i les demandes que des de la nostra organització sindical s’han fet històricament tant a la Comissaria General de Mobilitat, com a la Subdirecció General de Recursos Humans es van intensificar, amb la campanya de #FORAELQ10 que vam iniciar el 26 de març del 2018.

Una campanya que tenia com a objectiu eliminar el Q10 de trànsit i proposava un nou quadrant (l’R3 Garant), com l’alternativa menys traumàtica per assolir un nou horari que incrementés la possibilitat de conciliar la vida familiar amb la laboral dels especialistes de trànsit.

Després de les nostres propostes i després de demanar-ho en solitari en el Consell de la Policia, tal i com consta en l’Acta del Consell número 119/18 de 10 d’abril, la Prefectura va donar llum verda a les nostres demandes, assumint i compartint les nostres propostes. Per tant, SAP-FEPOL assolia el primer objectiu. Provocar la negociació que permetés la retirada definitiva del Q10.

Així, després de diverses reunions entre sindicats i Administració, el 29 de novembre es signava de manera majoritària per part de totes les organitzacions sindicals a excepció d’USPAC, l’Acord que ha permès implantar per a l’especialitat de trànsit el Q5. Un Q5 que facilita la conciliació de la vida familiar amb la laboral, que ofereix una major estabilitat horària, que disminueix la bossa d’hores de romanent de manera molt considerable, que redueix els caps de setmana de treball, que redueix la nocturnitat però que manté les garanties horàries que fins ara es tenien els especialistes.

A més, amb l’horari que es començarà a fer el proper divendres en totes les ART, a excepció d’aquelles on fins ara es feia un 7 x 7 (que es manté), s’aconsegueix doblar els efectius dels escamots i per tant s’incrementa l’operativitat de l’especialitat. És per això que, davant del canvi imminent de quadrant, SAP-FEPOL resta a disposició de totes les persones afiliades per tractar qualsevol incidència que us pugui sorgir en el canvi d’un quadrant a l’altra.

Tanmateix, des de la Secretaria de Trànsit del SAP-FEPOL volem felicitar a tots aquells, que han fet possible la retirada d’un quadrant obsolet des de fa temps i alhora volem remarcar (perquè és de justícia fer-ho) el paper que la nostra organització sindical ha tingut en aquest assumpte.

El col·lectiu juntament amb la nostra organització sindical al capdavant, ha assolit allò pel qual hem estat lluitant des de fa més de 18 anys, tot i que hagi estat de manera solitària. Per tant hem de seguir en aquesta línia, i avançar en la millora de les condicions de l’especialitat de trànsit, per molt antigues que siguin i per molt que costi! El treball i l’esforç finalment té la seva recompensa! Seguim!

Número de comunicat:
C-19/2019
Data: 
30/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend