Sempre hem defensat el dret a la jubilació anticipada i seguirem així fins assolir-la

La nostra organització sindical surt en defensa de les falses acusacions sobre els arguments emprats l'any 2007 en el Congreso de los Diputados, en defensa del dret de jubilació anticipada per al nostre col·lectiu

Barcelona, 31 de gener del 2019.-

Sembla que, quan entrem en període electoral, tornen a sortir a la llum històriques difamacions que pretenen atemptar contra la dignitat i el prestigi de la nostra organització sindical.

Una de les més recurrents és la surrealista maledicència que afirma que el Secretari General del SAP, en la seva intervenció en el Congrés dels Diputats (on precisament anàvem a reclamar la jubilació anticipada per al nostre col·lectiu) va manifestar “estar d’acord en el fons, que la policia s’ha de jubilar als 65 anys”.

Aquesta frase, extreta del torn de rèplica als grups parlamentaris i en resposta a una pregunta referida a la policia nacional i guàrdia civil ha estat malintencionadament utilitzada per carregar contra la nostra organització sindical.

D’una intervenció transcrita literalment en diverses pàgines, només s’extreu una sola frase que es descontextualitza per intentar vendre una falsa imatge que alguns (ara des d’un comunicat sense logos sindicals) s’entesten en oferir, malgrat es falti a la veritat.

A tal efecte, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem fer les següents manifestacions:

 • SAP-FEPOL va comparèixer en el Congrés dels Diputats l’any 2007 juntament amb SPC, Erne i Policia Foral. En aquesta compareixença, cadascú des de la seva posició, va defensar el dret a avançar l’edat de jubilació de les policies autonòmiques.

 • A l’efecte és surrealista pensar que una organització, que compareix amb l’objectiu d’assolir un dret, afirmi quelcom similar com el que s’està afirmant. Fer pública només una frase, i no la intervenció sencera (que precisament es descontextualitza) és una clara mostra que qui la difon té clars interessos individuals i partidistes.

 • Per què és recurrent aquesta difamació en cada procés electoral? Per què i amb quines intencions es fa pública només una frase i no tota la intervenció de la nostra organització sindical? La resposta és clara. Perquè qui la difon és perfectament coneixedor que, tal i com passa amb les “fake news”, el lector ni buscarà ni es llegirà la intervenció sencera.

 • Per què torna a aparèixer aquesta difamació, justament una setmana després que SAP-FEPOL es reunís amb el Secretario de Estado de la Seguridad Social per impulsar novament l’avançament de l’edat de jubilació per al nostre col·lectiu? Tan malament senta a alguns que la nostra organització treballi per assolir aquest dret?

 • Per què aquell que critica els passos fets per la nostra organització, no fa els mateixos i per contra de criticar la feina que es fa, treballa en la mateixa direcció i intensitat que ho està fent des de fa anys SAP-FEPOL?

 • Per què de la mateixa manera que s’ha difós una única frase (totalment descontextualitzada) no es difonen tota la resta d’arguments que SAP-FEPOL va esgrimir en defensa de la jubilació anticipada per al nostre col·lectiu? Per què no es difonen frases com les que apareixen a les pàgines 14, 15 i 16 del Diari de Sessions de la Mesa de Pacte de Toledo de 12 de desembre de 2007 – Número 970. Tals com:
  • “El uso de la fuerza, el contacto con personas portadoras de enfermedades infecciosas y el trabajo nocturno y por turnos, entre otras, hacen no recomendable tener a una policía con más de 60 años en el servicio activo (…)”

  • “El servicio que ofrecemos, que es cuestión de interés general, no se puede ver perjudicado al tener una plantilla envejecida”.

  • “¿Qué va a pasar si no se regula la jubilación anticipada para la policía autonómica? No regularlo va a suponer tener policías patrullando en la calle con 65 años y mantener el agravio comparativo con las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado”.

  • “Pensamos que no podemos dejar pasar la oportunidad de regular la jubilación anticipada ya y por eso queremos hacerlo ahora (…). Sería absurdo no hacerlo de manera global para toda la Ertaintza, Policía Foral y Mossos d’Esquadra”.

  • “Vemos la vía para conseguir la jubilación anticipada mediante el establecimiento de coeficientes reductores (…) por lo cual creemos que no ponemos en peligro el sistema bajando la edad de jubilación por debajo de los 60 años”.

  • Iniciemos pues la negociación para abordar un sistema de jubilación acorde con la situación personal de cada policía, en coherencia con el tiempo cotizado y teniendo en cuenta que un policía no puede estar en la calle con 65 años”.

Des de la nostra organització sindical SEMPRE hem defensat la necessitat d’aprovar la jubilació anticipada per al nostre col·lectiu. Intentar fer creure el contrari és símptoma, a més de ser mesquí, d’intentar utilitzar el col·lectiu per interessos individuals i partidistes que ara més que mai (amb l’actual unitat d’acció sindical), són del tot innecessaris.

SAP-FEPOL té clar quin ha de ser el camí, el qual no pot ser cap altre que el treball conjunt de tots els actors que participen en un procés extremadament complicat, però que per molt que així sigui, no hem de deixar de realitzar.

Número de comunicat:
C-21/2019
Data: 
31/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend