Els mossos assumim cada vegada més funcions, amb cada vegada menys efectius

Cobrir en servei ordinari el dispositiu ordenat pel TSJC de vigilar les 24 hores tots els equipaments judicials suposa un nou increment de la càrrega de treball que ha de suportar el nostre col·lectiu mentre continua #sotamínims

Barcelona, 7 de febrer del 2019.-

Cada vegada és més elevada la càrrega de treball que han de suportar els efectius del cos de mossos d’esquadra. I cada vegada som menys per poder-les cobrir. La manca d’efectius que patim, i que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) venim denunciant des del 2016 amb la campanya #sotamínims, està generant autèntics estralls en el nostre col·lectiu.

El darrer exemple el trobem amb el dispositiu TOGA, planificat per donar resposta a les ordres emeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que reclamava una protecció presencial permanent a tots els equipaments judicials del país.

Aquest nou dispositiu, cobert de manera ordinària, està generant que algunes destinacions es quedin sense dotacions policials destinades a la reacció, amb la impossibilitat de poder cobrir altres serveis que van sortint durant el servei policial.

A títol d’exemple, durant la passada nit, a l’ABP Terra Alta només hi ha hagut una sola patrulla per tota la comarca, la qual ha hagut de cobrir el dispositiu TOGA, sense poder fer tasques de prevenció i vigilància i havent de demanar permís fins i tot al Cap de Sala, per poder cobrir altres serveis en cas d’haver estat necessari.

Aquest és un exemple que des de la nostra organització sindical posem sobre la taula. En podríem posar molts d’altres però per responsabilitat, no els posarem. No obstant a ningú se li escapa que, havent de cobrir aquest servei en ordinari, cada comissaria amb seus judicials, des que s’ha iniciat té una patrulla menys per garantir la seguretat ciutadana.

És per això que des de la nostra organització tornem a instar al Departament d’Interior, la necessitat de valorar la proposta que des del SAP-FEPOL es va demanar per escrit en data el 14 d’agost del 2018 amb número de registre 0716E/811/2018 i que no és altra que el d’avançar, en hores extraordinàries, la quantitat dels 500 efectius que a dia d’avui estan fent el curs bàsic a l’ISPC. Per cert! Un escrit del qual encara esperem resposta malgrat haver-la reclamat en els tres darrers Consells de la Policia.

Una bossa d’hores extraordinàries per a les unitats i serveis que estan #sotamínims és del tot necessària. Cal aprovar-la i aplicar-la de manera immediata. Cobrir dispositius com el TOGA, amb serveis extraordinaris remunerats (amb un preu de l’hora extraordinària DIGNA!) és de vital importància per poder garantir el servei de seguretat pública de Catalunya.

Des de la nostra organització sindical fem una crida a la responsabilitat i no només als responsables del Departament d’Interior, sinó també a la resta del Govern i per extensió al propi Parlament de Catalunya. La situació per al cos de mossos d’esquadra és crítica i continuar sense escoltar les propostes de la nostra organització sindical com la de 14 d’agost, posa en risc el servei que desenvolupem i qui més en pateix les conseqüències és la ciutadania de Catalunya.

Data: 
07/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend