Reunió Regional RP Camp de Tarragona de 8 de febrer

Resum de la reunió regional que va tenir lloc el passat 8 de febrer entre els responsables de la regió policial i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d'esquadra

Tarragona, 11 de febrer del 2019.-

En data de 8 de febrer del 2019 ha tingut lloc la darrera reunió entre els Comandaments de la Regió Policia Camp de Tarragona, els Serveis d’Administració i les organitzacions sindicals. A continuació us fem un resum dels punts tractats.

  1. CD Salou.

Des del SAP-FEPOL hem preguntat per la reparació dels aires condicionats. A l’efecte hem recordat que cal evitar els problemes que hi ha any rere any fent incidència en el fet que a partir de setmana santa, les temperatures comencen a pujar i per tant volem una ràpida solució.

L’Administració ens confirma que abans de setmana santa l’empresa adjudicatària té el compromís de substituir la climatització per una de nova.

En relació a la porta lateral addicional sol·licitada mitjançant escrit amb número de registre 0447/5392/2018 de 23 d’abril de 2018, l’Administració ens ha confirmat que només resta l’informe de validació tècnica. Un cop fet aquest informe s’executarà.

  1. Sistemes de gravació a totes les dependències policials.

La nostra organització sindical ha preguntat quan es durà a terme la instal·lació dels nous sistemes de gravació i elements de seguretat, especialment en aquelles dependències policials que, tenen un sistema són molt deficient.

L’Administració ens ha manifestat que el termini d’execució s’ha allargat. No obstant la primera comissaria on s’actuarà serà la de Reus i es farà en breu.

  1. CD Cambrils.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat l’estat del sistema de calefacció del despatx d’ORC, posant en evidència que els propis efectius han hagut de portar calefactors personals per poder aguantar les baixes temperatures.

Malgrat els Serveis d’Administració a les nostres demandes ens ha manifestat que aquesta situació ja havia estat arreglada, en data d’11 de febrer, SAP-FEPOL ha tornat a comprovar que lamentablement tot continua igual.

  1. Sala 112.

Des de la nostra organització sindical hem proposat un canvi en la ubicació de les taules dels operadors de la sala. El fet d’estar d’esquena a l’entrada i amb un nivell d’alerta terrorista 4 sobre 5 fa que sigui més idoni canviar la posició de les taules, per tal que tothom pugui estar de cares a la porta d’accés.

Els Caps Regionals ens han manifestat que aquesta proposta ja ve contemplada en el projecte de les noves incorporacions de les Sales de les Regions policials central i ponent. Així mateix han recordat que l’edifici del 112 té un perímetre de seguretat, amb vigilància les 24 hores.

SAP-FEPOL ha reclamat per a les persones operadores, unincrement dels privilegis dels programes informàtics per poder fer consultes de persones relacionades i procediments. Els Caps de la Regió (en tant que aquests criteris de privilegis els marca Prefectura) parlaran amb els caps de torn per oferir un servei més òptim que doni una resposta més àgil.

La nostra organització sindical ha reclamat una neteja a fons de les cadiresdels operadors, ja que la majoria presenten un estat pèssim d’higiene així com també dispensadors de mans i alcohol desinfectant per als teclats dels ordinadors. La Cap d’Administració parlarà amb el gerent de l’edifici.

  1. ABP Valls.

En relació a la reparació de la porta lateral situada a l’accés del pàrquing exterior, la Cap del Servei d’Administració ens ha assegurat a la reunió que aquesta incidència ja està arreglada. Igual com amb el punt 3, SAP-FEPOLha comprovat aquests extrems els quals, un cop fet, no resulten certs. A l’efecte, la nostra organització ha comprovat que la porta continua donant problemes, motiu pel qual s’ha tornat a comunicat al servei d’administració.

SAP-FEPOLha tornat a denunciar els problemes de temperatures en aquestes dependències, els quals provoquen que s’hagin de posar calefactors, com són per exemple, a la recepció o al despatx del Cap d’OAC.

Igual com en els dos punts anterior, malgrat que l’Administració ens ha assegurat a la reunió que s’havien donat ordres per retirar els calefactors perquè els problemes estaven solucionats, SAP-FEPOL ha tornat a comprovar avui mateix que continua sortint aire fred pels conductes de climatització i que per tant en aquestes dependències continua fent fred.

En relació a la sol·licitud d’ordinador portàtil per a la Unitat d’Investigació, Suport Regional ens informa que la petició es va elevar es continua a l’espera a la seva resolució.

  1. OAC MALLAFRÉ.

Des de la nostra organització sindical hem tornat a denunciar l’estat de les cadires d’aquestes dependències policials. SAP-FEPOL ha denunciat que a dia d’avui, els efectius policials estan fent servir cadires d’alumini, la qual cosa incompleix la normativa en matèria de seguretat i salut laboral. Des del Servei d’Administració ens han manifestat que, malgrat està previst reposar totes les cadires, tot resta pendent a la comanda de mobiliari. Des de la nostra organització sindical advertim que en cas de no donar una ràpida resposta a aquesta situació, procedirem a presentar denúncia davant la Inspecció de Treball.

Aquestes són les qüestions que des de la nostra organització sindical hem portat a la reunió regional. Ja sabeu que per ampliar qualsevol tipus d’informació, o per portar a la propera reunió, algun punt que considereu oportú us podeu posar en contacte amb els nostres delegats.

Número de comunicat:
C-28/2019
Data: 
11/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend