Reunió Regional RP Girona de 8 de febrer

Girona, 11 de febrer del 2019.- El dia 8 de febrer de 2019 ha tingut lloc la reunió regional entre les organitzacions sindicals representatives del cos de Mossos d’Esquadra amb els caps de la regió de Girona i els responsables de l’administració de la regió....

Girona, 11 de febrer del 2019.-

El dia 8 de febrer de 2019 ha tingut lloc la reunió regional entre les organitzacions sindicals representatives del cos de Mossos d’Esquadra amb els caps de la regió de Girona i els responsables de l’administració de la regió.

Els punts més rellevants tractats a la reunió han estat els següents:

  1. ABP Gironès

El sistema de climatització de la comissaria de Vista Alegre es revista mensualment. Ara mateix el sistema rendeix al 50%, pendent de rebre una peça per arreglar la part que no funciona.

La neteja de l’ACD és diària i quan es demana des de comissaria una neteja extra es fa.

Ens informen que traslladen a RESCAT el punt negre de Celrà i les poblacions del voltant perquè es solucioni.

No ens poden informar de les adequacions del vestíbul de la comissaria, ja que està pendent del Comitè de Seguretat que es va reunir l’octubre del 2018.

  1. Cadires

Ens informen que fins al maig o el juny no està previst que arribin cadires a la regió. No saben quantes arribaran, així que no saben quina distribució podran fer. Continuarem amb cadires que fan vergonya i quan arribin no n’hi haurà prou per substituir-ne l’elevat nombre que tenim de fetes malbé a la regió.

  1. Calefacció ABP Ripoll

En informen que l’avaria que va tenir la calefacció aturada durant una setmana per Nadal ja ha estat arreglada. Ens han informat que al 2018 es van subministrar 60 tones d’estella i que posteriorment es van subministrar 16 tones més en veure que s’estava acabant, que en cap moment es van quedar sense estella.

Pel 2019 s’han subministrat 40 tones pel 1r trimestre. Ens informen que han detectat que la humitat de l’estella no era adient i que estan treballant perquè en els propers subministraments aquesta humitat sigui la correcta

  1. ARRO

Durant aquest mes de febrer es substituiran els polsadors de les dutxes del vestidor d’homes, tal i com ja s’han substituït al vestidor de les dones.

Des de la regió són conscients de la manca de formació específica d’ARRO. Ens informen que només hi ha 3 formadors de 6 i que aquests es dediquen a fer tir, durant 3 dies a la setmana. La resta de dies (2) la destinen per fer formació d’USC. La formació d’ARRO s’està intentant que sigui gent dels mateixos equips que la realitzi. No es poden cobrir les vacants de formadors si no es té el curs de formador.

Ens informen que des de la regió no s’ha prohibit que la gent s’apunti a fer hores extres d’ARRO a BCN, això sí! Demanen que es cobreixin les hores extres d’ARRO. Des del SAP-FEPOL hem recordat que apuntar-se a fer hores extraordinàries és VOLUNTARI i en cap cas, no apuntar-se a un dispositiu ha de castigar-se en no donar-ne per fer-ne d’altres.

  1. Punts ECO

Fa unes setmanes que han canviat els punts. Ara hi ha diversos nivells i la durada és d’1 hora. Des de la regió es propulsa els punts ECO1 i els altres punts són a proposta de cada comissaria segons les seves necessitats.

  1. Caporals que fan funcions de Caps de Torn

A la regió hi ha comissaries on els caporals fan funcions de cap de torn. Han analitzat les situacions de les diferents destinacions i allà on els caporals fan funcions de cap de torn des de la comissaria poden sol·licitar que habilitin a caporals com a cap de torn.

Concretament a l’ABP Roses poden tenir fins a 4 caporals habilitats com a cap de torn i a Sant Feliu de Guíxols 3 caporals. En definitiva des de les comissaries poden demanar que s’habiliti als caporals que facin funcions de cap de torn com a tals.

Des de la nostra organització sindical recordem que a tal efecte ja hem guanyat sentències que han obligat a reconèixer aquesta funció a l’Administració, des de la data que s’han començat a fer les tasques. Per tant, SAP-FEPOL es posa a disposició dels seus afiliats i afiliades per si volen iniciar les reclamacions corresponents.

  1. CD Banyoles

Ens informen que les obres de la comissaria estan en licitació, tot i que ignoren la data d’inici.

  1. CD La Jonquera

El dia 22 de febrer el Conseller presentarà el projecte de la nova comissaria. Posteriorment s’haurà de licitar les obres, etc.

Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta reunió. Per a més informació o per portar qüestions a reunions properes us podeu posar en contacte amb els nostres delegats.

Número de comunicat:
C-29/2019
Data: 
11/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend