SAP-FEPOL torna a reclamar al Departament de Vicepresidència i Economia l’equiparació salarial

En la reunió d'avui, la nostra organització sindical ha tornat a denunciar les diferències retributives entre mossos i bombers i ha recordat el compromís manifestat pel propi Secretari General d'Economia en la reunió de 12 de desembre d'eliminar-les.

Barcelona, 14 de febrer del 2019.-

Avui, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’ha reunit amb el Departament de Vicepresidència i Economia a qui ha traslladat de nou, la necessitat d’equiparar les retribucions del cos de mossos d’esquadra amb les de la resta de cossos de la Generalitat de Catalunya.

Una reunió que s’ha dut a terme després que la nostra organització sindical l’hagi demanat per escrit en dues ocasions (28 de novembre i 4 de gener) i a la qual hi ha anat acompanyada per un membre del moviment mosS.O.S.

SAP-FEPOL, exigint el compliment de l’Acord d’equiparació retributiva del 2008, ha lliurat de nou els escrits adreçats al Vicepresident i Conseller d’Economia en data de 28 de novembre (escrit amb número de registre 0716E/996/2018) i al Conseller d’Interior en data de 23 de novembre (escrit amb número de registre 0716E/1989/2018), amb els quals hem tornat a fer evidents les grans diferències salarials i el greuge històric que pateix el cos de mossos d’esquadra amb la resta de cossos de la Generalitat.

Més concretament s’ha manifestat als responsables de Vicepresidència que el cos de mossos d’esquadra no vol ser més que la resta de cossos de la Generalitat, però tampoc pot ser menys i és per això que les diferències actuals entre mossos i bombers (3500 euros anuals) han d’eliminar-se, donant compliment amb l’essència de l’acord signat l’any 2008.

Així mateix, la nostra organització sindical, davant la presentació immediata de la proposta dels propers pressupostos de la Generalitat ha recordat el compromís manifestat pel propi Secretari General d’Economia en la reunió de 12 de desembre, qui va verbalitzar la necessitat de finalitzar amb els greuges entre cossos de la Generalitat.

Alhora, la nostra organització sindical ha denunciat la necessitat que davant el conflicte col·lectiu que té obert el cos de mossos d’esquadra, tant el Departament d’Interior, com els de Vicepresidència i Economia i el de Funció Pública han de ser partícips de la seva solució.

És per això que, de la mateixa manera que ho vam fer en la reunió mantinguda el passat 12 de desembre del 2018, SAP-FEPOL ha exigit que en les negociacions que estan obertes amb Interior, hi assisteixen membres del Govern dels dos departaments esmentats.

Per últim, tant SAP-FEPOL com mosS.O.S han fet evident que, els greuges històrics que pateix el cos de mossos d’esquadra, sumats a l’actual situació de manca d’efectius genera un clima de frustració en el col·lectiu que el Govern de Catalunya hauria de prendre nota i mirar de solucionar.

No actuar en aquesta direcció és dificultar que es garanteixi el sistema de seguretat pública que els ciutadans de Catalunya es mereixen.

Número de comunicat:
C-30/2019
Data: 
15/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend