Imma Viudes: Assumir el dispositiu TOGA posa en greu risc la seguretat ciutadana

Barcelona, 18 de febrer del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha tornat a denunciar en els mitjans de comunicació l’afectació que, sobre la seguretat ciutadana, està provocant haver d’assumir el dispositiu ordenat pel Consell General del Poder Judicial sobre la vigilància de tots els edificis judicials.

En aquest sentit, la portaveu de la nostra organització sindical Imma Viudes ha denunciat que el dispositiu TOGA posa en greu risc la seguretat ciutadana ja que, si tenim en compte que la situació del cos de mossos d’esquadra ja és crítica per la manca d’efectius, haver d’assumir dispositius com aquest, evidentment va en detriment de la seguretat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Viudes ha lamentat que en algunes comarques només hi hagi una sola dotació policial i ha lamentat que el dispositiu TOGA aparta del servei ordinari de seguretat ciutadana, als efectius que han de vigilar els edificis judicials.

Per responsabilitat, la portaveu de la nostra organització sindical no ha posat exemples concrets de les conseqüències que està provocant en algunes destinacions, però ha provocat una d’elles que ja és pública, com va ser la viscuda a Puigcerdà quan una dotació policial no va poder auxiliar a un incendi en un domicili per no poder-se moure de la custòdia dels jutjats.

A l’efecte, Viudes ha recordat que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ja ha instat a l’Administració a cobrir de manera extraordinària i urgent  aquest dispositiu TOGA. Unes hores extraordinàries que s’haurien d’oferir a tots els efectius policials del cos, ja que només així es podrà garantir la seguretat ciutadana i la pròpia seguretat dels edificis juidicial.

Data: 
18/02/2019


Send this to a friend