MENA: El que semblava una situació puntual s’ha perpetuat i normalitzat en el temps

Barcelona, 19 de febrer del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), en declaracions a TVE, ha tornat a denunciar la situació que a dia d’avui està patint el cos de mossos d’esquadra amb els menors no acompanyats (MENA) que dia rere dia tenim a les nostres dependències policials.

En declaracions al programa “La Mañana”, Imma Viudes ha denunciat que les dependències policials, no són unes dependències adequades per atendre aquests menors d’edat, els quals no reben un tracte social acord a la seva situació.

A l’efecte, la portaveu de la nostra organització sindical ha tornat a reclamar que ha de ser la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, qui ha d’assumir les funcions que fins a dia d’avui ha hagut d’assumir el cos de mossos d’esquadra.

Viudes ha denunciat que la situació puntual que semblava que podria ser la crisi dels MENA, s’ha perpetuat i s’ha normalitzat  en el temps, tot recordant que a dia d’avui ja són més de quatre mil (4000) els casos tractats pel cos de mossos d’esquadra i essent principalment la Comissaria de l’ABP Eixample, qui més està patint les conseqüència d’aquesta situació amb 1136 casos fins a dia d’avui.

Des de la nostra organització sindical hem tornat a reclamar que aquesta situació finalitzi, instant a la DGAIA a ser la direcció competent que assumeixi íntegrament aquesta situació. Viudes ha exigit que ha de ser la DGAIA qui assumeixi el tractament integral d’aquests menors, alguns dels quals arriben amb una situació deplorable, ja que és aquesta direcció qui té els recursos adients per tractar-los correctament.

Data: 
19/02/2019


Send this to a friend