Un pas més en la consecució de la jubilació anticipada: avui SAP-FEPOL es reuneix amb la Secretaria de Estado de Empleo

Després que el passat 24 de gener, SAP-FEPOL es reunís amb la Secretaria de Estado de la Seguretat Social, avui s'ha reunit amb la Secretaria de Estado de Empleo.

Madrid, 20 de febrer del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) camina decidit i amb pas ferm, en el procés d’acceleració que ha de permetre avançar l’edat de jubilació per als membres del cos de mossos d’esquadra. I és que si en data 24 de gener la nostra organització sindical es reunia amb el Secretario de Estado de la Seguridad Social (tal i com us vam informar en el comunicat C-25/2019), avui ha estat el torn de la Secretaria de Estado de Empleo.

En la reunió d’avui, la Secretaria de Estado de Empleo ha confirmat que el Departament d’Interior ha donat resposta a la carta que en data de 30 de gener, el Sr. Octavio Granado (Secretario de Estado de la Seguridad Social) va enviar al Conseller Miquel Buch i a la qual es va comprometre enviar-li després de reunir-se amb nosaltres (comunicat C-22 de 31 de gener).

Segons la Secretaria de Estado de Empleo, Sra. Yolanda Valdeolivas, el Departament d’Interior i la Generalitat de Catalunya han mostrat la seva predisposició a participar, amb la seva part corresponent, en el finançament per avançar l’edat de jubilació dels membres del cos de mossos d’esquadra.

Així mateix ens han manifestat que els informes obligatoris que ha de realitzar el Instituto Nacional de la Seguridad, Salud y Bienestar en el Trabajo ja s’han finalitzat i ja han estat retornats al Ministeri de la Seguretat Social.

Per altra banda, gràcies a la resposta positiva facilitada pel Govern de la Generalitat a la carta de 30 de gener, mostrant la predisposició esmentada anteriorment, en data d’11 de febrer del 2019 la Secretaria de Estado de Empleo ja ha peticionat a la Inspecció de Treball per realitzar el darrer informe que resta per fer. Un informe que, a preguntes de la nostra organització sindical, Yolanda Valdeolivas ens ha comunicat que podria trigar un mes en realitzar-se.

Per tant, des de la nostra organització valorem molt positivament la reunió d’avui, la qual juntament amb la realitzada el passat 24 de gener amb Octavio Granado ha servit per desllorigar el procés de jubilació anticipada en el cos de mossos.

Cal ara per tant, que la Generalitat de Catalunya s’interessi i acceleri el darrer estudi que ha de realitzar la Inspecció de Treball. A l’efecte, volem recordar que SAP-FEPOL ja ha presentat en data de 16 de gener denúncia davant la mateixa Inspecció de Treball reclamant també la realització d’aquests informes.

Número de comunicat:
C-33/2019
Data: 
20/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend