Avui 21 de febrer el cos de mossos d’esquadra torna a estar a l’alçada de les circumstàncies

Davant l'exigent dispositiu d'avui, el cos de mossos d'esquadra torna a actuar amb una professionalitat absoluta, garantint els drets i les llibertats de tota la ciutadania

Barcelona, 21 de febrer del 2019.-

Avui, el cos de mossos d’esquadra torna a estar a l’alçada de les circumstàncies i torna actuar com el gran cos policial que és. Davant d’una nova jornada reivindicativa, la Policia de la Generalitat de Catalunya està tornant a garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Catalunya.

No obstant, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem de lamentar que fins el moment, dotze (12) efectius policials hagin resultat ferits de diversa consideració, en l’exercici de les seves funcions. Esperem que cap més dels nostres companys o de les nostres companyes resultin ferides.

És per això que la nostra organització sindical condemna de manera enèrgica i contundent les agressions que, malgrat hagin estat puntuals, han patit els nostres efectius policials.

A més, SAP-FEPOL lamenta que alguns dels efectius policials hagin patit lesions que es podrien haver evitat en cas que haguessin portat els elements de seguretat que qualsevol efectiu i més d’ordre d’ordre públic ha de dur de dotació.

No és de rebut que hores d’ara, efectius d’ordre públic per pocs que siguin, pateixin lesions per no dur a tall d’exemple unes colzeres. Un material que, tota policia moderna i tot membre de Brigada Mòbil o de les ARRO, considerem que haurien de portar en un dispositiu com el d’avui.

Només que un dels nostres companys o només que una de les nostres companyes que desenvolupen les seves funcions, pateixin lesions per no tenir el material adequat, provocarà la resposta, no només de SAP-FEPOL, sinó de totes les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra.

Per altra banda, la nostra organització sindical rebutja algunes de les manifestacions que s’han fet avui, per boca d’alguns representants polítics, més quan posen el focus d’atenció sobre l’actuació policial i no sobre aquelles persones que, a diferència de la gran majoria que s’està expressant avui de manera cívica, s’atreveix a passar una línia vermella i agredir a membres del nostre cos policial.

Per tant, lluny d’aquestes manifestacions, la nostra organització sindical reclama, tant dels nostres responsables directes del Departament d’Interior, com de la resta de la classe política, un recolzament ferm a l’actuació policial que avui està duent com diguem, amb una professionalitat absoluta, el cos de mossos d’esquadra.

Data: 
21/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend