El vot per correu és un procés garantit per normativa que alguns pretenen carregar-se i denigrar

Barcelona, 22 de febrer del 2019.-

Sembla que la “Trisindical” està molt preocupada per desprestigiar un procés legal i reglat com és el del vot per correu. I és que és casualitat que justament ara, mentre estem en plena campanya sindical, no parin de sortir informacions que atempten contra aquest dret fonamental.

Ja en la darrera reunió de la Mesa Electoral Coordinadora (MEC) celebrada el passat 20 de febrer, els sindicats de la Trisindical (SPC, CAT i SME), amb l’ajuda inestimable d’USPAC van intentar dificultar el dret que té el col·lectiu a utilitzar una eina regulada a l’article 34 del Decret 135/2007 d’eleccions del cos de mossos d’esquadra i als articles 72 i 75 de la Llei Orgànica 5/1985 sobre règim electoral general.

Ara, en un comunicat totalment tendenciós SPC pretén tornar a degradar el procés del vot per correu, amb l’anunci d’un nou judici contenciós administratiu presentat contra aquest mateix procés, a les eleccions del 2011.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem reivindicar que el procés de vot per correu és un procés totalment legal i que, fins ara, tots els procediments judicials oberts per la Trisindical, han estat desestimats.

Després de gairebé vuit (8) anys, xoca que sigui precisament ara que surti la vista de l’últim procediment judicial de les eleccions del 2011, contra el vot per correu. Suposem que cal caminar molt per les clavegueres de l’Estat per provocar que sigui, en ple procés electoral, que es faci pública la vista d’aquest procediment.

Si bé és cert que aquest procediment ha estat aturat per la denúncia penal que SPC va interposar contra companys del mateix cos, com diguem sobta que sigui precisament ara, quan hagi sortit la vista. Possiblement si no haguessin denunciat penalment a companys, aquest procés ja hauria finalitzat. Però a denunciar penalment a companys, SPC sembla que també s’hi ha acostumat.

Des de la nostra organització sindical insistim! El vot per correu és un procediment totalment vàlid que, tots aquells que vulgueu exercir, esteu en el vostre ple dret de fer-ho.

És lamentable que SAP-FEPOL hagi de sortir contínuament amb comunicats defensant un procediment reglat com el vot per correu. Haguéssim preferit centrar el debat electoral en propostes sindicals, en projecte de futur, en acció sindical present i futura que permeti millorar les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra. Nosaltres així ho estem fent, explicant al col·lectiu quina és la nostra feina feta, quins són els nostres compromisos i quins són els nostres objectius de cares als propers quatre anys.

D’altres centren els seus esforços en destruir la imatge del sindicat majoritari. Un sindicat que si una cosa està demostrant mentre estem en Plataforma sindical és que a propostes, a treball i a esforç no hi ha qui ens pari.

I per últim! Les eleccions no es repeteixen per deficiències (inexistents) en el vot per correu. Es repeteixen per no haver-se presentat l’escrit de promoció en el registre pertinent del Departament de Treball.

Número de comunicat:
C-35/2019
Data: 
22/02/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend