Per què es repeteixen les eleccions sindicals? En cap cas, pel vot per correu

La TRISINDICAL i la USPAC intenten amb tots els mitjans desprestigiar un procés com el del vot per correu, intentant vendre el missatge que les eleccions s'han hagut de repetir per irregularitats en el seu procés. Comprova-ho tu mateix i llegeix per què hem de repetir les eleccions.

Barcelona, 2 de març del 2019.-

SPC, CAT, SME (Trisindical) i USPAC, estan més preocupats d’atacar (encara que sigui amb mentides i falsedats) a la nostra organització sindical, que no pas en presentar al col·lectiu quin és el seu projecte de cares als propers quatre anys.

Tal és així, que fins el moment han centrat les seva estratègia en intentar desprestigiar un dret fonamental, com el del vot per correu. Un dret perfectament regulat i que, segons deixen entreveure en el seu comunicat conjunt, és el que ha provocat que ara s’hagin de tornar a repetir les eleccions del 2015.

Però, per què s’han de repetir les eleccions sindicals? Veritablement és pel vot per correu?Doncs NO! Les eleccions sindicals, tal i com podreu llegir a la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es repeteixen per una errada en la presentació de l’escrit de promoció d’eleccions. (pots llegir la sentència clicant aquí)

El cert és que SAP-FEPOL, per contra de presentar l’escrit de promoció al registre públic del Departament de Treball (amb hora d’obertura a les 09:00 hores), el va presentar directament a les 08:28 hores alRegistre de l’Oficina de Catalunya d’Eleccions Sindicals del mateix Departament. És aquest i no un altre, el motiu pel qual el TSJC ha fallat en favor de repetir les eleccions sindicals.

És del tot fals que les eleccions, tal i com deixen entreveure la TRISINDICAL i USPAC, s’hagin hagut de repetir per irregularitats en el vot per correu. Les eleccions del 2015 s’han hagut de repetir perquè SAP-FEPOL va presentar l’escrit de promoció del procés electoral, davant l’Oficina de Catalunya d’Eleccions Sindicals, per contra d’haver-ho fet en el registre general del propi Departament de Treball. En cap lloc de la sentència apareix res sobre el vot per correu!

Per tant, companyes i companys! Podeu tenir-ho clar! El vot per correu és tant vàlid com el presencial malgrat la TRISINDICAL i USPAC intentin vendre una altra imatge. Lamentable que davant la MEC (els sindicats que han mentit al col·lectiu amb el temps per exercir el vot presencial) hagin exigit que es destrueixin TOTS els vots per correu d’aquells que legítimament heu demanat exercir-lo (treballeu aquell dia o no). El vot del dia 11 ha de ser un VOT lliure, secret i directe, ja sigui fet per correu o de manera presencial.

Número de comunicat:
C-43/2019
Data: 
02/03/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend