Donar-li un sentit bèl·lic a la compra d’armes és absolutament fals i indigne

Barcelona, 4 de març del 2019.-

Toni Castejón, portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), ha contestat  les manifestacions que l’exministre d’Interior Juan Ignacio Zoido va declarar el passat 1 de març davant del Tribunal Suprem, en relació a la compra d’armament que el cos de mossos d’esquadra havia sol·licitat l’any 2017.

Davant del Tribunal Suprem, l’exministre de l’Interior va manifestar que davant la petició del cos per adquirir aquest tipus d’armament, així com la respectiva munició, es va creure oportú no autoritzar-la al no creure-la, segons Zoido, necessària.

A l’efecte, en declaracions a TV3, el portaveu de la FEPOL (Federació a la qual està integrada el Sindicat Autònom de Policia) ha lamentat aquesta decisió del llavors ministre, ja que haver actuat en aquesta línia no va permetre adquirir unes armes que eren absolutament necessàries per al cos de mossos d’esquadra, i més quan estàvem i estem en un nivell 4 sobre 5 d’atemptat terrorista.

Castejón, amb un missatge contundent ha lamentat que “tot això formi part del joc polític brut,  en el qual els Mossos ens hem vist sempre al mig”  per acabar recriminant el fet que a aquesta compra se li hagi volgut donar un sentit bèl·lic, cosa que és absolutament indigna i falsa.

Des de la FEPOL s’ha recordat que aquest tipus d’armes són del tot necessàries i imprescindibles per fer front a un possible atac terrorista i mostra d’això és que totes les policies europees en disposen. Per últim s’ha denunciat el fet que, no disposar dels cinc milions de cartutxos que per llavors es van denegar, va provocar no poder fer les pràctiques de tit amb aquest tipus d’armament.

Data: 
05/03/2019


Send this to a friend