SAP-FEPOL agraeix el document de mosS.O.S i mostra el seu compromís d’assolir els objectius que ens hem marcat

Des de la nostra organització sindical agraïm una mostra de sinceritat, com la que s'ha fet amb la publicació d'un comunicat on es reflecteix quin ha estat el paper fins el moment, de cadascuna de les organitzacions sindicals en l'actual conflicte col·lectiu que es manté amb l'Administració

Barcelona, 8 de març del 2019.-

Ahir, el moviment mosS.O.S va emetre un comunicat amb el qual ha transmès com han anat succeint els esdeveniments des de la seva creació. Des de la nostra organització sindical volem agrair un acte de sinceritat i de responsabilitat com el que s’ha realitzat i a l’efecte volem fer les següents consideracions.

Primer.- De la mateixa manera que en el moment de crear-se, SAP-FEPOL compareixia totalment estigmatitzat davant del moviment a la primera reunió de 30 d’agost com un “sindicat afí”, hem de reconèixer també que mosS.O.S generava certa desconfiança.

La força amb la que va néixer i moviments similars ocorreguts recentment a altres col·lectius, ens portava a cometre l’error, de pensar que darrera aquest moviment s’hi amagaven altres interessos particulars.

Segon.- Ha estat amb el pas dels dies i únicament amb el treball fet, que les desconfiances mútues inicials s’han anat reduint fins arribar acceptar per la nostra part, que a dia d’avui mosS.O.S és i ha de continuar essent una eina col·lectiva que treballi, juntament amb els sindicats, per la millora dels drets del cos de mossos d’esquadra.

Tercer.- La nostra organització sindical s’ha mostrat a moS.O.S tal i com és. Amb capacitat de diàleg, de treball i de constància, dient les coses que no han agradat i realitzant propostes, amb un únic objectiu, la millora de les nostres condicions laborals.

No sempre hem tingut raó i en algunes ocasions fins i tot, tal i com ha quedat reflectit en el document que mosS.O.S ha fet públic, ens hem equivocat. Però la línia sindical que s’ha proposat seguir, ha estat feta des del clar convenciment que aquest és el camí que s’ha de seguir.

Quart.- Agraïm el fet que mosS.O.S, davant l’aparició de noticies que han pretès atemptar contra el nostre prestigi, s’hagi interessat, ens hagi preguntat, hagi escoltat els nostres arguments i hagi valorat únicament sobre qüestions que han estat testimonis directes de com s’han desenvolupat.

Cinquè.- Agraïm una publicació com la que s’ha fet, explicant de manera tant detallada, com han anat succeint els fets. Som conscients que per al moviment no deu haver estat fàcil haver-lo publicat, però per a SAP-FEPOL aquest, és un document que tira per terra algunes fal·làcies històriques.

Sisè.- Des de la nostra organització sindical continuarem treballant com fins ara ho hem estat fent. Som conscients de la dificultat d’assolir els objectius que tots plegats estem reivindicant. Però no per molt difícils que siguin, deixarem de lluitar-los. Els mossos no som més que ningú! Però tampoc som menys!

Setè.- Per últim, des de la nostra organització sindical volem agrair l’esforç i la constància mostrada per tots els administradors i administradores de mosS.O.S, però especialment per aquells i aquelles, que sense importar-los-hi el desgast que hagin pogut patir, han mostrat un activisme enorme.

Juntament amb els extrems manifestats en el punt primer, quan un deixa de banda els estigmes i s’implica, quan veu les coses des d’una altra perspectiva i quan es treballa colze a colze amb l’altre, es veu al llarg del temps com són les coses, les persones i les organitzacions.

Número de comunicat:
C-46/2019
Data: 
08/03/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend