Eleccions sindicals 2019: suspeses a l’espera de la resolució judicial

En data de 18 de març la MEC ha decidit suspendre el procés electoral a l'espera de la resolució del Jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona.

Barcelona, 19 de març del 2019.-

El resultat de les eleccions sindicals al Consell de la Policia 2019 resta pel moment aturat. Suspès a l’espera d’una decisió judicial. Hores d’ara, els 4.625 vots per correu arribats a la Mesa Electoral Coordinadora resten preservats, esperant poder ser escrutats.

La denúncia penal presentada per USPAC contra membres del cos de mossos d’esquadra i contra diverses administratives haurà de resoldre’s previ a la finalització del procés electoral.

Malgrat la intenció d’USPAC (recolzada per la TRISINDICAL) de silenciar la decisió electoral de milers de membres del cos i pretendre finalitzar el procés electoral únicament amb el vot presencial, la Mesa Electoral Coordinadora ha suspès l’escrutini global fins l’esmentada resolució judicial pertinent.

És per això que des del SAP-FEPOL, mentre no hi hagi una resolució del procediment penal i amb la intenció de preservar la situació dels nostres companys i dels membres del cos afectats, no farem una manifestació pública sobre aquesta qüestió.

No obstant, sí contestarem a les preguntes que la “Unió Sindical” de la Policia Autonòmica de Catalunya ha realitzat en el seu extens comunicat publicat ahir 18 de març del 2019.

  • El vot per correu és una opció de vot establerta en el Decret 135/2003 de 10 de juny sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d’esquadra al Consell de la Policia. Una opció tant vàlida com és la del vot presencial que resta al lliure exercici de la persona electora.

  • No respectar la voluntat de qui exerceix lliurement el vot (ja sigui presencial o per correu) atempta directament contra un dret fonamental.

  • La pressió exercida per USPAC, per realitzar una acta d’escrutini global transcorreguts cinc dies a comptar de la data de l’acte de la votació sense tenir en compte la voluntat de milers de companyes i companys, atempta directament contra l’article 10.2 de la Llei Orgànica 6/19895, d’1 de juliol del Poder Judicial i contra l’article 22.1.g) de la Llei 39/2015 d’1d’octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.
   • El transcurso de plazo máximo legal para resolver un procedimiento y notificar la resolución se podrá suspender cuando para la resolución del procedimiento (acta d’escrutini global) sea indispensable la obtención de un nuevo pronunciamiento per parte de un órgano jurisdiccional (…)”

  • Per altra banda, com es pot afirmar que no computar el vot per correu no afecta al desenvolupament de la resta del procés electoral? És evidentíssim que pot haver-hi una incidència clara, quan es pretén silenciar la voluntat de 4.625 persones que lliurement han optat per exercir una opció de vot recollida a la nostra normativa i més, quan s’ha produït un empat tècnic en el propi vot presencial.

  • Així mateix,com es pot posar en dubte la voluntat de 4.625 persones posant a totes i cadascuna d’elles sota sospita? Des del SAP-FEPOL estem convençuts que aquestes 4.625 persones, han exercit la seva voluntat lliurement i evidentment no totes elles hauran votat la mateixa opció sindical.

  • És igual de respectable i igual de lícit el vot per correu de les 4.625 persones que el de les més de 8800 persones que van decidir votar presencialment.

Per tant és una falta de respecte a totes aquelles persones que han decidit exercir el seu dret de vot per correu. Deixa molt a dir, el fet que un sindicat critiqui una opció de vot i més quan també l’ha utilitzada.

SAP-FEPOL condemna enèrgicament la imatge que USPAC està difonent amb els seus comunicats sobre tot el procés electoral del cos de mossos d’esquadra. Una imatge que va més enllà dels eterns i constants atacs contra la nostra organització i que atempta directament contra el prestigi de la institució.

Així mateix, no volem que el moviment perpetrat per USPAC per guanyar en el camp judicial allò que no ha pogut guanyar en la seva acció sindical, aturi la negociació que fins just abans de les eleccions manteníem amb el Departament d’Interior.

Considerem que la negociació ha de seguir, malgrat els procediments penals i contenciosos oberts per USPAC i per la TRISINDICAL i que aquests, no poden servir com a excusa per aturar tota negociació de millora de les condicions laborals dels membres del cos de mossos d’esquadra.

És per això que fins que no es constitueixi un nou Consell de la Policia que reconegui la voluntat de totes les persones que han expressat la seva opinió a les urnes, cal seguir convocant-lo d’acord amb els resultats de les darreres eleccions sindicals vigents

Número de comunicat:
C-52/2019
Data: 
19/03/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend