Que ens deixin en pau! En cap cas ni hem rebut, ni hem obeït ordres il·legals

Barcelona, 3 d’abril del 2019.-

El portaveu de la FEPOL, Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya a la qual pertany el Sindicat Autònom de Policia (SAP) ha estat contundent, en resposta a la proposta manifestada per Pablo Casado, sobre la prevalença que el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil han de tenir per sobre del cos de mossos d’esquadra.

En aquest sentit Toni Castejón, en declaracions al programa de SER CATALUNYA, “Aquí amb Josep Cuní” ha estat contundent i, després d’encabir que les declaracions de Casado formen part del joc polític, ha exigit “que ens deixin en pau”.

Amb  aquest clar missatge, Castejón ha tornat a reclamar que es deixi al cos de mossos d’esquadra fora de qualsevol debat polític i ha aprofitat per desmentir de manera rotunda, que en cap cas la Policia de la Generalitat ha rebut i molt menys obeït ordres il·legals, cosa que alhora no ha estat mai denunciada com a mínim per la nostra organització sindical.

El portaveu de la FEPOL ha manifestat que prou problemes té el cos de mossos d’esquadra, com per entrar dins del joc polític que alguns actors pretenen mantenir i al contrari del que ha manifestat Pablo Casado, el que cal és incrementar la coordinació dels diferents cossos policials que operen a Catalunya i a l’Estat.

Castejón ha denunciat que rere manifestacions com les que ha fet Pablo Casado es vengui un missatge de desconfiança cap al cos de mossos d’esquadra, un missatge del tot injust. I ho és perquè tenim un cos que està treballant amb uns recursos mínims, amb una manca d’efectius indecent els quals cada vegada tenen una càrrega de treball més elevada i a més, ho estan fent sota en unes condicions laborals lamentables.

Unes condicions que des de la nostra organització sindical no hem parat de denunciar i més intensament des de l’any 2016 amb la campanya sindical #sotamínims i que, juntament amb les reivindicacions justes, com és l’equiparació amb bombers, mantenen obert l’actual conflicte laboral.

Per tant, el Sindicat Autònom de Policia comparteix les declaracions fetes per la FEPOL, i ens reafirmem en la necessitat d’exigir novament que es deixi d’utilitzar a la institució del cos de mossos d’esquadra com a eina llancívola en la lluita política.

El cos de mossos d’esquadra ni pot, ni es mereix rebre un tracte de desconfiança per cap actor polític i molt menys per cap d’aquell que opta a tenir una responsabilitat de gestió també, sobre el servei de seguretat pública de Catalunya.

Número de comunicat:
C-58/2019
Data: 
03/04/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend