Sindicats i mosS.O.S tornem a reivindicar al Parlament de Catalunya, la necessitat d’aprovar una bossa d’hores estructurals

Sindicats i mosS.O.S tornem a insistir als Grups Parlamentaris que aprovin una bossa d'hores estructurals per fer front a la greu mancança d'efectius que pateix el cos i la qual ens té #sotamínims.

Barcelona, 8 d’abril de 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), juntament amb els sindicats SEIME, SICME, CC.OO  i el moviment mosS.O.S han instat de nou als Grups amb representació al Parlament de Catalunya, que aprovin una bossa d’hores estructurals per al cos de mossos d’esquadra, que permeti fer front a les greus conseqüències que la manca d’efectius està provocant.

Sindicatsi movimenthan denunciat als Grups Parlamentaris que a dia d’avui, el Sistema de seguretat Pública de Catalunya s’està veient greument afectat, com a conseqüència de la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra. Unes greus conseqüències també generades per l’increment de la càrrega de treball que porten acumulant els efectius policials des de fa massa temps.

I és que després que l’any 2017 les estadístiques mostressin un increment d’un 4,18% dels fets penals perpetrats a Catalunya (superant el mig milió de fets), les dades relatives a l’any 2018 mostren un augment que evidencien la necessitat d’adoptar mesures urgents.

Més concretament, l’any 2018 els fets delictius han pujat un 11% més, arribant a superar els 560.000, la qual cosa està suposant un increment considerable de la conseqüent sensació d’inseguretat percebuda per la nostra ciutadania.

Així mateix, hem recordat a tots els Grups, les iniciatives populars que algunes associacions de veïns han pres per fer front a l’increment dels fets delictius perpetrats a les seves localitats, com per exemple ha passat a Barcelona i a Dosrius (amb quin ens hem manifestat).

CRONOS, ÀGORA, 1-O del 2018, 21-D (Consell de Ministres) i ara TOGA són dispositius als quals s’ha hagut de fer front, en un nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista i amb una manca d’efectius aberrant. No adoptar mesures com les proposades al Parlament pot comportar la fallida  del sistema de seguretat pública de Catalunya.

És per això que SEIME, SICME, CC.OO, SAP-FEPOL i mosS.O.S han instat als Grups Parlamentaris a treballar conjuntament per aprovar una resolució parlamentària que insti al Govern a aprovar una bossa d’hores estructurals per al cos de mossos d’esquadra. Una bossa d’hores que hauria d’aprovar-se, actualitzant-se el preu de l’hora extraordinària, la qual està molt per sota de l’ordinària.

Darrerament s’han fet públiques les dades que acrediten que el cos de mossos d’esquadra torna a ser la segona institució millor valorada de Catalunya, per darrera de els Universitats. Però si n’està així de ben valorada, no són per les facilitats que els nostres responsables polítics ens han posat sobre la taula per millorar les nostres condicions laborals, sinó per la gran professionalitat que (malgrat les condicions) continuen mostrant els membres de la Policia de la Generalitat.

Número de comunicat:
C-60/2019
Data: 
08/04/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend