Ho dèiem i s’està demostrant: la tàser és molt necessaria

Després dels dos fets ocorreguts a Barcelona i Palafrugell queda en evidència allò que, des de la nostra organització sindical sempre hem defensat.

Barcelona, 15 d’abril del 2019

En només una nit, a Barcelona i a Palafrugell els companys han viscut dues situacions molt complicades; a Barcelona durant hores negociant amb una persona tancada al seu pis amb arma de foc i que es volia autolesionar. A Palafrugell, similar, amb una persona agressiva amb un bat de beisbol.

Totes dues actuacions han finalitzat de la mateixa manera. Amb l’ús de la tàser per part dels companys, evitant el cos a cos i les més que previsibles lesions a les persones a reduir i les lesions que acostumen a patir els agents en les reduccions.

Dia a dia s’està demostrant la necessitat d’aquesta eina i les seves virtuts. Evitar el cos a cos, poder reduir amb distància i la garantia per tothom de què l‘actuació queda gravada a les càmeres que porta el cap de torn que duu la tàser. Eficàcia, seguretat i garanties.

Des de la Federació FEPOL i també des de SAP-FEPOL hem demanat i defensat sempre dotar els agents amb eines modernes del segle XXI, eines com la tàser que facilita l‘actuació i evita lesions a tothom. Per no parlar del factor dissuasiu que té, ja tenim diferents cassos en que només amb l‘avís de que estàvem gravant i teníem la tàser, la persona a reduir desistia de la seva actitud agressiva.

Per aquest motiu, defensem i seguim demanant mes tàser pels companys de mossos i per les diferents policies locals que la demanen i a dia d’avui encara no la tenen. Volem treballar en condicions, evitar riscos per tothom i lesions innecessàries.

S’ha demostrat que la tàser és un factor que ens dóna això. Ja no pot haver-hi dubtes. Tal com sempre hem dit, val la pena invertir en seguretat, en dotar a la policia d’eines. Aquesta és una.

No podem deixar de felicitar a tots els companys i cossos de seguretat que van participar a Barcelona i a Palafrugell, amb risc per la seva integritat i amb el resultat de cap ferit en la intervenció. Molt bona feina!

Data: 
15/04/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend