SAP-FEPOL defensa al cos de mossos d’esquadra davant del Tribunal Suprem i assegura que l’1-O, sempre vam tenir clar que s’acatarien les ordres judicials

Barcelona, 1 de maig del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), citat a declarar davant del Tribunal Suprem en relació a la causa oberta per l’1 d’octubre, ha defensat el paper del cos de mossos d’esquadra. El Secretari General de la nostra organització sindical, Pere Garcia, ha defensat l’actuació del cos de mossos d’esquadra i davant del Tribunal Suprem ha declarat que la Policia de la Generalitat sempre ha tingut clara l’obligatorietat de complir l’ordenament jurídic i els requeriments judicials.

En una declaració extensa, la nostra organització sindical ha defensat l’actuació del cos de mossos d’esquadra durant l’1 d’octubre. Una actuació que en tot moment va respectar els principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat. Al respecte, Pere Garcia ha declarat que el dispositiu de l’1 d’octubre era un dispositiu únic i conjunt, en el qual s’havi acordat prèviament  la seva execució, una presència mínima i permanent del cos de mossos d’esquadra.

A preguntes de Melero, SAP-FEPOL ha manifestat que amb els comunicats difosos durant l’1 d’octubre la nostra organització sindical va voler posar en valor la tasca realitzada pel cos de mossos d’esquadra. Una tasca per altra banda, que des d’un inici va ser objectiu de crítiques i pressió mediàtica de la qual el cos s’hauria d’haver defensat. A l’efecte, Pere Garcia ha lamentat que, malgrat haver estat el cos policial que més punts de votació va tancar i malgrat haver aportat més d’11.000 actes que donaven resposta als requeriments judicials, el cos de mossos d’esquadra va ser objecte d’una crítica que atemptava contra el nostre prestigi i la nostra professionalitat. Una professionalitat suficientment acreditada amb la resolució dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils.

SEGUIMENT EN PREMSA:

EUROPA PRESS: El secretario general del sindicato mayoritario de Mossos asegura que la orden era acatar la Ley el 1-O

NACIÓ DIGITAL: El secretari general del SAP assegura que els Mossos tenien clar que obeirien per impedir l’1-O

EL NACIONAL: El Secretari General del sindicat majoritari defensa la feina del cos l’1-O.

DIARI ARA: Pere Garcia, Secretari general del SAP dels Mossos: “Es va acordar una presència mínima dels Mossos”

LA VANGUARDIA: El secretario general del sindicato mayoritario de Mossos asegura que la orden era acatar la Ley el 1-O

DARI  MÉS: Un líder sindical dels Mossos assegura que el cos tenia «clar» que acataria l’ordre judicial d’impedir l’1-O

EL MÓN: Els sindicats de Mossos van retreure als caps que no els defensessin prou

SERVIMEDIA: El secretario del SAP admite la “preocupación” de los mossos tras el respaldo de Forn al 1-O

REGIÓ 7: Un líder sindical dels Mossos diu que tenien clar que acatarien l’ordre

 

 

Data: 
03/05/2019


Send this to a friend