El cos de mossos d’esquadra torna a dir prou: No podem donar un servei de qualitat per la manca d’efectius que patim!

Barcelona, 7 de maig del 2019.-

Avui, els sindicats i el moviment mosS.O.S hem tornat a denunciar la situació que des de fa temps ve aguantant el cos de mossos d’esquadra. Una situació límit provocada per la manca d’efectius que pateix el nostre col·lectiu que, de no millorar, pot causar la fallida de la institució.

En aquesta roda de premsa, els convocants (SAP, SEIME, SICME i mosS.O.S) hem denunciat la manca d’inversió en el servei de seguretat pública que el Govern de Catalunya ha mantingut durant els darrers anys.

La deixadesa en inversió en polítiques de seguretat està provocant que a dia d’avui el cos de mossos d’esquadra no pugui complir amb la seva carta de servei, la qual pretén entre d’altres aspectes, garantir que davant qualsevol incident se li doni resposta en menys de 12’ o, per altra banda, que la ciutadania no hagi d’esperar més de 30’ per interposar una denúncia.

Així mateix hem fet públiques diverses situacions que deixen en evidència que són moltes les comissaries, les que a dia d’avui només poden treure un sol patrulla a fer servei de reacció, sense que ni tant sols aquesta, pugui tenir possibilitat de rebre recolzament en cas de necessitat.

La situació del cos de mossos, juntament amb els drets que s’estan aprovant per altres cossos policials com pot ser la jubilació anticipada, provocarà que de manera imminent hi hagi una fuita important d’efectius que agreujarà encara més, la nostra lamentable situació.

En aquesta mateixa roda de premsa, des del SAP-FEPOL hem denunciat que des del 2016 s’han presentat més de trenta escrits traslladant a la Conselleria d’Interior les greus conseqüències que provoca tenir-nos #sotamínims. Unes greus conseqüències, que per l’actual clima de conflicte col·lectiu, també s’han comunicat als diferents Grups Parlamentaris, a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya.

Lamentablement i malgrat tothom és plenament conscient de la gravetat de la nostra situació, ningú ha fet res per millorar-la deixant en la més profunda ignorància, un servei de seguretat pública ja prou malmès per les retallades imposades ja fa uns quanta anys.

És per això que, davant el silenci del Departament d’Interior i la connivència de tot el Govern de Catalunya, avui s’ha comunicat que el proper dia 14 de maig, sindicats i mosS.O.S tornarem a sortir al carrer per fer pública la nostra situació.

A l’efecte, el proper dimarts 14 de maig el cos de mossos d’esquadra es tornarà a concentrar a les 17:30 hores, aquest cop davant la comissaria de l’Eixample de Barcelona per reivindicar una millora de la nostra situació actual.

Així doncs, companyes i companys! Des del SAP-FEPOL us instem a recolzar aquesta mesura i a participar activament en una concentració que ha de servir en primer lloc, per tornar a fer evident la nostra patètica situació, i per l’altra reclamar que d’una vegada per totes s’atenguin les nostres legítimes demandes en benefici d’un servei públic de qualitat que Catalunya i la ciutadania es mereix.

Número de comunicat:
C-66/2019
Data: 
07/05/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend