Imma Viudes: si no es prioritza el servei de seguretat qui l’acaba pagant és la ciutadania

Barcelona, 8 de maig del 2019.-

La portaveu del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) Imma Viudes ,en declaracions a Betevé, ha tornat a denunciar la situació del cos de mossos d’esquadra i ha anunciat al respecte, la tornada imminent a les mobilitzacions del nostre col·lectiu a partir del proper 14 de maig.

Volent quedar al marge de la polèmica suscitada entre l’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Interior, Viudes ha remarcat que la nostra organització sindical “des dels últims tres anys ha vingut denunciant el dèficit d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra”.

Una manca d’efectius, reconeguda ja a la Junta de Seguretat de l’any 2009 amb 2000 policies , que s’agreuja pel “degoteig constant de mossos i mosses que abandonen el nostre cos policia per anar a diferents policies locals” i que en els darrers anys s’ha aconseguit maquillar les seves greus conseqüències, per la gran professionalitat dels professionals que formen part del nostre col·lectiu. Però Viudes ha alertat: “els efectius policials ja no poden fer més”.

La portaveu de la nostra organització sindical ha denunciat que aquesta situació és insostenible, ja que de la mateixa manera que “no és de rebut que un ciutadà que ha estat víctima d’un robatori amb força a interior de domicili hagi d’esperar fins a cinc hores a rebre assistència policial” tampoc ho és que, per posar un exemple, “els efectius policials que treballen a les Sales de Coordinació estiguin sotmesos a un estrès contant, pel fet d’haver d’atendre més conferències policials que les que poden assumir”.

Per tant des de la nostra organització sindical s’ha tornat a insistir en “la necessitat d’aprovar una bossa d’hores estructurals” per a totes aquelles unitats que estan #sotamínims.

Així mateix, i a preguntes d’una periodista sorpresa per la inacció d’un Govern que fa oïdes sordes  a les demandes sindicals, Viudes ha tornat a denunciar que “tot i que ens hem reunit amb tots els Grups parlamentaris, malgrat ens hem reunit amb l’Associació Catalana de Municipis i amb la Federació de Municipis de Catalunya i malgrat ens hem reunit amb totes les parts que poden aportar solucions a la nostra situació, no aconseguim arribar a un acord per la manca de voluntat del Govern de Catalunya”.

Per últim, la portaveu de la nostra organització sindical ha remarcat que “Si no es prioritza el servei de seguretat qui l’acaba pagant és la ciutadania”. Per tant ha acabat recordant que el proper dimarts tornarem a iniciar les mobilitzacions, amb una concentració a les portes de la Comissaria de l’Eixample de Barcelona.

Data: 
08/05/2019


Send this to a friend