26 hores de tancament acaben després d’una reunió entre el col·lectiu i el Departament

Davant del silenci de l'Administració després de les eleccions sindicals, sindicat i moviment vam tancar-nos a la Comissaria de l'Eixample per exigir una reunió amb el Departament d'Interior

Barcelona, 16 de maig del 2019.-

Dimarts 14 de març, delegats i delegades del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), juntament amb membres del moviment mosS.O.S vam decidir fer un pas més en defensa dels interessos del col·lectiu.

Hores abans de la concentració prevista per a les 17:30 hores, SAP-FEPOL i mosS.O.S ens vam tancar a la Comissaria de l’Eixample reclamant una reunió immediata amb els responsables del Departament d’Interior, per denunciar l’aturada que han patit les negociacions.

Després de portar 24 hores tancats i davant del silenci de l’Administració, SAP-FEPOL, SEIME, SICME i mosS.O.S vam decidir traslladar la tancada al Departament d’Interior, on finalment es va produir la reunió entre el Conseller, el Secretari i la Directora de Serveis del Departament d’Interior.

En aquesta reunió, els tres sindicats de la FEPOL i el moviment mosS.O.S hem traslladat al Departament d’Interior, la necessitat de reiniciar immediatament les negociacions que permetin aprovar millores en les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra. Unes millores que sens cap mena de dubte anirien en benefici del sistema de seguretat pública de Catalunya.

Després d’escoltar les nostres demandes, el Departament d’Interior ha coincidit amb els convocants, sobre la necessitat de reiniciar les negociacions, tot essent conscients que la querella criminal (per la via penal) interposada per USPAC dificulta hores d’ara una negociació, mentre el Jutjat de Tarragona que investiga el presumpte frau electoral.

És per això que el propi Departament, en cas que aquesta resolució judicial trigui en arribar (malgrat sembla serà imminent), es buscaran fórmules alternatives per evitar que per més temps no hi hagi un diàleg que mai s’hauria d’haver cessat.

Per tant, des del SAP-FEPOL continuarem lluitant en la millora de les condicions laborals d’un cos policial que ve patint des de fa anys, una manca d’inversió pressupostària que l’ha portat al límit i que ja ha dit prou!

Número de comunicat:
C-70/2019
Data: 
16/05/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend