Inspecció de Treball dona llum verda a l’avançament de l’edat de jubilació del cos de mossos d’esquadra

Després que SAP-FEPOL obtingués el sí de la Secretaria de Estado de la Seguretat Social i de la Secretaria de Estado de Empleo, la Inspecció de Treball ha donat llum verda a poder avançar l'edat de jubilació als membres del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 17 de maig del 2019.-

La Inspecció de Treball ha donat el sí a avançar l’edat de jubilació als membres del cos de mossos d’esquadra.

Després que la nostra organització s’hagi reunit amb la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social i la Secretaria d’Estat de Treball, la Direcció General de la Inspecció de Treball (en una nova reunió mantinguda) ens ha corroborat que els membres de la Policia de la Generalitat tindran el mateix dret que ja tenen altres cossos de seguretat.

Per tant, després de les reunions mantingudes per SAP-FEPOL el 24 de gener amb el Sr. Octavio Granados i el 20 de febrer amb la Sra. Yolanda Valdeolivas (Secretaris d’Estat de Seguretat Social i Treball respectivament), juntament amb la predisposició ja manifestada pel propi Departament d’Interior, amb aquest darrer sí de la pròpia Inspecció de Treball s’obté plena llum verda a l’avançament de l’edat de la jubilació del nostre col·lectiu.

Així doncs, des de la nostra organització sindical seguim liderant la reivindicació per assolir un dret que, tal i com ens vam comprometre, ha de fer-se realitat molt properament. Una jubilació anticipada que, tal i com tenen altres col·lectius i tal i com sempre hem defensat, ha de fer-se amb l’aplicació de coeficients reductors segons estableix el Reial Decret 1698/2011, de 18 de novembre.

Ara, tal i com reclaméssim al Secretari d’Estat de la Seguretat Social, des del SAP-FEPOL insistim en els extrems manifestats al col·lectiu en el comunicat de 31 de gener. A l’efecte considerem adient la realització d’una reunió entre totes les parts implicades (Estat, Generalitat i representants del col·lectiu). Una reunió que el Secretari d’Estat Sr. Granados ja s’ha mostrat predisposat a realitzar, tal i com va expressar en la carta que va adreçar al Conseller a finals del mes de gener.

En totes les reunions mantingudes, SAP-FEPOL ha obtingut la predisposició per assolir aquest dret de totes i cadascuna de les parts implicades. Per tant, seiem, parlem, consensuem i reconeguem una reivindicació històrica que el nostre col·lectiu porta molts anys reclamant. Des de la nostra organització sindical seguim! Seguim i seguirem treballant amb pas ferm en la consecució d’aquest dret.

Número de comunicat:
C-72/2019
Data: 
17/05/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend