SAP-FEPOL demana que s’aclareixi per què els Bombers de Barcelona es van negar a complir una resolució judicial que ordenava despenjar una okupa d’una façana durant un desnonament

Segons consta a l’acta judicial del desnonament, els bombers haurien rebut“ordres polítiques”de no intervenir a l’actuació

Barcelona, 23 de maig del 2019.-

SAP-FEPOL sol·licita que es donin les explicacions oportunes per determinar si, tal com va manifestar el cos de Bombers de Barcelona durant el desallotjament d’una noia que restava penjada a la façana d’un edifici okupat al carrer de la Independència dimarts passat, van rebre indicacions polítiques per tal de no participar en el despenjament d’aquestes persones, extrem que va provocar que hagués d’adreçar-se al lloc la Unitat d’Intervenció de Muntanya del cos de Mossos d’Esquadra i que l’actuació es perllongués, augmentant el risc dels agents que es trobaven al lloc. Així consta en l’acta judicial emesa.

Seria d’extrema gravetat el fet que el cos de Bombers no acatés un requeriment judicial obeint a directrius polítiques, per tant considerem que cal donar explicacions en un exercici de transparència.

Aquest consistori i la seva alcaldessa no poden alinear-se amb el moviment okupa, però especialment, no poden desobeir un requeriment judicial o instar a funcionaris públics a que ho facin. A més, no oblidem que aquests fets podrien tenir conseqüències jurídiques per als bombers requerits.

Així mateix, cal tenir en compte que el cos de Bombers és, en tant que té la formació i els recursos adients, el tècnic expert en realitzar aquest tipus d’intervencions.

Per últim, ens preguntem de qui seria la responsabilitat en cas que hi hagués hagut un accident amb conseqüències per a les persones que es trobaven penjades a l’edifici, i, per tant, considerem una irresponsabilitat que, per motius estrictament polítics, es jugui amb la seva seguretat.

Per tant, considerem que algú hauria de donar explicacions per tal d’aclarir els fets de manera immediata i, si s’escau, que es depurin responsabilitats.

 

Data: 
24/05/2019


Send this to a friend