El principal problema del cos és la desmotivació

Barcelona, 7 de maig del 2019.-

Davant del relleu en el càrrec de comandament operatiu del cos de mossos d’esquadra, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), federació a la qual està adherit el Sindicat Autònom de Policia (SAP) ha manifestat que el principal problema al qual haurà de fer front el nou Comissari en Cap és la desmotivació que impera en el nostre col·lectiu. Un col·lectiu que a dia d’avui forma part d’un sistema de seguretat pública, pràcticament en fallida com a conseqüència de la manca d’inversió.

En declaracions a “Els Matins de TV3” del portaveu de la FEPOL, Toni Castejón ha denunciat que a dia d’avui s’està acceptant i normalitzant el fet que alguns ajuntaments contractin servei de seguretat privada i d’altres recuperin la figura del “sereno”, com a conseqüència de la manca de policies i la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra. Una situació àmpiament denunciada per SAP-FEPOL en la seva camapanya #sotamínims. Per tant, el Comissari Sallent es veu en l’obligació de treure els màxims recursos al Departament d’Interior per revertir d’una vegada aquesta situació.

FEPOL ha posat en valor el paper i la funció de tots els membres del cos de mossos d’esquadra i especialment ha emfatitzat la dels efectius adscrits a les Unitats de Seguretat Ciutadana, els quals venen aguantant una manca alarmant d’efectius i unes condicions laborals absolutament lamentables.

Per altra banda, des de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública en cap cas es posa en dubte la vàlua del nou Comissari en Cap, a qui creiem perfectament capacitat per desenvolupar les seves funcions. No obstant Castejón ha remarcat la necessitat d’arreglar el present per, un cop arreglat poder parlar de futur. A preguntes de la periodista sobre la policia del futur, FEPOL ha reclamat la necessitat de seure a la mesa de negociació per trobar solucions a l’actual situació del cos de mossos d’esquadra.

Des de la FEPOL s’han compartit les prioritats expressades pel nou Comissari en Cap de treure al cos de mossos d’esquadra del debat polític, fent incís en la necessitat de no instrumentalitzar-lo. Per últim s’ha reivindicat la necessitat de recuperar el debat, la negociació i fins i tot la comunicació amb les organitzacions sindicals la qual a dia d’avui és pràcticament inexistent.

Data: 
07/06/2019


Send this to a friend