SAP-FEPOL reclama les reposicions extraordinàries de vestuari i denuncia la retirada d’algunes peces de la uniformitat

Des de la nostra organització sindical hem denunciat la modificació de criteris en l'aplicació de la Instrucció de 22 de desembre del 1997 sobre imatge corporativa ja que a dia d'avui s'han deixat de repartir peces de l'uniforme sense que aquesta normativa hagi estat modificada

Tarragona, 11 de juny del 2019.-

La Secció Sindical del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) a la Regió Policial del Camp de Tarragona ha rebut reiterades queixes de membres del cos que, des de fa mesos veuen com se’ls revoquen contínuament les peticions de reposicions de vestuari, ja siguin ordinàries com extraordinàries.

A l’efecte, la resposta que estan rebent per part de l’Administració estan fora de raó ja que una d’aquestes, és que la peça sol·licitada ha perdut la condició de peça de vestuari com són per exemple, els mitjons.

Des de la nostra organització sindical recordem que la Instrucció de 22 de desembre de 1997 sobre la imatge corporativa del cos de mossos d’esquadra determina en l’apartat 1 sobre uniformitat, que els mitjons han de ser de color negre alhora que formen part del conjunt de l’uniforme reglamentari. En tant que aquesta instrucció continua en vigor, malgrat la nostra organització ha portat per la seva modificació i actualització aquesta qüestió repetides vegades al Consell de la Policia, des del SAP-FEPOL ens preguntem què vol dir exactament que s’ha descatalogat una peça o que aquesta ja no està vigent.  A l’hora ens preguntem si, tal i com ha passat amb els mitjons, hi ha hagut un altre canvi en relació a la uniformitat.

És per això que, des del SAP-FEPOL hem presentat un escrit a l’Administració instant a la Subdirecció General de Recursos Humans que respecti la instrucció (encara vigent) sobre la uniformitat corporativa del cos de mossos d’esquadra i que per tant, canviï els criteris per reposar les diferents peces de la uniformitat i torni a incorporar aquestes peces que de forma unilateral ha decidit descatalogar.

Per altra banda, des del SAP-FEPOL també hem detectat i així ho hem denunciat, que persones afiliades a la nostra organització estan fent peticions de reposició extraordinària i que des dels serveis d’administració, s’estan tramitant com si fossin peticions de reposició ordinària. A l’efecte en aquest escrit hem recordart a l’Administració que la petició de reposició extraordinària està dissenyada per poder reposar de forma puntual, però amb la màxima celeritat, les peces de la uniformitat que s’han desgastat o deteriorat molt abans del seu període natural de reposició.

Número de comunicat:
E-46/2019
Data: 
11/06/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend