El Departament d’Interior es reunirà amb el Govern d’Espanya per avançar en la jubilació anticipada del cos de mossos

Una reunió que SAP-FEPOL va reclamar al Secretari d'Estat de la Seguretat Social en la reunió mantinguda amb aquest el 24 de gener del 2019

Barcelona, 21 de juny del 2019.-

En la sessió ordinària del Consell de la Policia celebrat ahir 20 de juny, el Conseller d’Interior va comunicar que, un cop es constitueixi el nou executiu de l’Estat, s’adreçarà als responsables del Govern d’Espanya per poder mantenir una reunió i avançar en la negociació, que ha de permetre aprovar la jubilació anticipada per als membres del cos de mossos d’esquadra.

A l’efecte, volem recordar que en data de 24 de gener, en reunió mantinguda a Madrid, SAP-FEPOL va demanar al Secretari d’Estat de la Seguretat Social que accelerés els tràmits del procés que ha de permetre avançar l’edat de jubilació del nostre col·lectiu, proposant una reunió entre el Govern de Catalunya i el de l’Estat.

Una proposta que es va fer efectiva en la carta que el Secretari d’Estat va enviar al propi Conseller d’Interior, sis dies després de reunir-se amb SAP-FEPOL (30 de gener).

Per tant, la reunió que ahir es va confirmar en el Consell de la Policia és un pas imprescindible per definir la calendarització que ha de permetre assolir un dret que ja tenen altres policies del nostre entorn (policies locals), però que no té el cos de mossos d’esquadra.

És per això que des de la nostra organització sindical celebrem aquest anunci, més quan ens en sentim partícips i considerem aquesta reunió, un “passet” més per com diguem, poder avançar en el procés de la jubilació anticipada del cos de mossos d’esquadra.

Tal i com ja hem manifestat en els darrers comunicats fets sobre aquesta qüestió, després d’haver-nos reunit amb la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social, amb la Secretaria d’Estat de Treball, amb la Inspecció de Treball i amb el Departament d’Interior, totes les Administracions han donat llum verda a la jubilació anticipada del cos de mossos d’esquadra. Per tant ara només queda seure, parlar, negociar i acordar!

Número de comunicat:
C-82/2019
Data: 
21/06/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend