Els mossos marxen a policies locals perquè ens passen la mà per la cara en condicions laborals

Barcelona, 25 de juny del 2019.-

En declaracions al programa Metrópoli de Radio 4, el portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL) Toni Castejon ha denunciat que, a diferència del que passava fa uns anys en els quals les policies locals eren “cantera” per al cos de mossos d’esquadra, a dia d’avui aquesta tendència ha canviat.

Castejón ha denunciat que pel que abans, un policia local veia en el cos de mossos d’esquadra una possibilitat per projectar-se laboralment i avançar en la seva carrera professional, ara és al revés i són els mossos i les mosses d’esquadra les qui veuen en les policies locals, destinacions i possibilitats per assolir unes millors condicions laborals perquè en quan a aquestes “ens passen la mà per la cara”.

El portaveu de la FEPOL ha estat contundent al recordar que a dia d’avui, l’Administració encara ens deu dues pagues extraordinàries des del 2013, que des de fa  7 o 8 anys hi ha efectius que assumeixen grans distàncies per anar a treballar per la no convocatòria de concursos generals o d’especialitat. Així mateix, Castejón  ha tornat a denunciar la manca d’efectius que mostren imatges com les que s’han vist recentment a Ciutat Vella on hi havia un sol cotxe igual, o com les denunciades per SAP-FEPOL a Pineda de Mar o el Prat.

Així mateix Castejón ha remarcat la necessitat de no polititzar el servei policial reivindicant uns “mínims” que governi el partit que governi hauria de respectar. Per tant, des de la FEPOL, coincidint amb els extrems denunciats per la nostra organització sindical s’ha tornat a reclamar la necessitat d’adoptar mesures urgents que permetin fer front a l’actual situació del cos de mossos d’esquadra. Una situació que tant la nostra organització com la pròpia FEPOL continuaran denunciant fins que s’adoptin les mesures oportunes que tornin a girar “la truita” que a dia d’avui està provocant una fuita d’efectius cap a les policies locals.

 

Data: 
25/06/2019


Send this to a friend