La Prefectura es reuneix amb les organitzacions sindicals i marca la nova línia de direcció operativa

En la primera reunió amb les organitzacions sindicals, el nou Comissari en Cap s'ha compromès a treballar per millorar el benestar de les mosses i els mossos d'esquadra

Barcelona, 2 de juliol del 2019.-

Avui 2 de juliol, les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra hem estat convocades per la nova Prefectura a una primera reunió. En aquesta reunió per part de la Prefectura hi han assistit el Comissari en Cap Eduard Sallent, la Comissària Superior Cristina Manresa i el Comissari Xavier Creus.

El nou Comissari en Cap ha manifestat la seva voluntat de trobar punts de connexió que ens uneixin en benefici del cos de mossos d’esquadra. A l’efecte s’ha compromès a tenir una proximitat i un feedback constant amb els representants del col·lectiu.

Conscient de “l’època dolenta que venim patint” i del desgast que acumula el cos, el Comissari en Cap s’implicarà en solucionar especialment aquelles qüestions purament operatives, alhora que s’esforçarà per millorar el benestar dels membres del cos de mossos d’esquadra.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), tal i com així hem manifestat a la reunió, li desitgem sort i encerts a la nova direcció operativa del cos. Essent conscients del moment i de la tasca a desenvolupar, des de la nostra organització hem reclamat al nou Comissari en Cap que tingui en compte sempre a aquells que representem al col·lectiu.

Així mateix, hem manifestat que molts dels problemes que pateix el nostre col·lectiu, com és la manca d’efectius, tenen difícil solució operativa a no ser que s’incrementi el pressupost per al Departament d’Interior i que permetin aprovar per exemple bosses d’hores estructurals.

Per altra banda, la nostra organització sindical ha reclamat al nou Comissari en Cap la necessitat de defensar fermament i institucional el nostre cos, així com també vetllar per tal que la “presumpta” politització que des de diferents sectors es denuncia no es produeixi.

En resposta a les demandes de les organitzacions sindicals, la Prefectura té la intenció de convocar reunions periòdiques per tractar qüestions que afecten el cos. Des del SAP-FEPOL ja n’hem posat alguna sobre la taula com és la Fundació del Cos de mossos d’esquadra, el Pla de Carrera Professional per a USC i especialitats, així com també l’actual sistema de felicitacions i condecoracions i el sistema d’avaluació el PG07 (dos sistemes que històricament generen crispació col·lectiva per les maneres com es realitzen).

En definitiva des de la nostra organització sindical valorem molt positivament aquesta reunió i esperem que la d’avui, sigui la primera reunió de moltes altres amb les quals puguem millorar les condicions laborals del nostre col·lectiu.

Número de comunicat:
C-87/2019
Data: 
02/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend