SAP-FEPOL insta als Grups Parlamentaris a constituir i convocar el Grup de Treball per l’equiparació salarial

Una setmana després que la Comissió d'Interior aprovés per unanimitat la creació d'un Grup de Treball per a l'equiparació de mossos amb la resta de cossos especials, SAP-FEPOL s'ha reunit amb diferents grups parlamentaris instant-los a accelerar la seva posada en marxa

Barcelona, 12 de juliol del 2019.-

Després que la Comissió d’Interior, en la sessió celebrada el passat 3 de juliol, aprovés per unanimitat la proposta de SAP, SEIME, SICME i APME, de crear un Grup de Treball per l’equiparació retributiva del cos de mossos d’esquadra, amb la resta de cossos especials de la Generalitat, representants de les organitzacions esmentades ens hem reunit aquesta setmana amb diferents grups parlamentaris.

En aquest sentit i en vàries reunions mantingudes amb representants de Catalunya En Comú-Podem, Ciutadans i Junts per Catalunya, la nostra organització sindical juntament amb la resta, ha instat als tres grups polítics a accelerar els tràmits que permetin convocar el Grup de Treball de manera immediata.

I és que la precària situació del nostre col·lectiu així ho mereix, més quan tal i com així s’ha traslladat als grups parlamentaris, l’acord que el Departament d’Interior ha assolit amb el cos de bombers de la Generalitat ha incrementat encara més, les diferències salarials en comparació amb el cos de mossos d’esquadra. Unes diferències que superen ja els 5000 euros anuals i que fan del tot essencial treballar per equiparar-les.

És per això que des del SAP-FEPOL considerem imprescindible exigir el compliment de l’acord del 2008 i del sentit que el van motivar, el qual no és altre que l’equiparació retributiva entre cossos especials de la Generalitat.

En les tres reunions mantingudes fins el moment, SAP-FEPOL ha recordat el camí recorregut fins ara i l’empatia amb la qual hem estat escoltats per part fins i tot, de tots els presidents dels Grups Parlamentaris. Ara per tant, i més en absència de la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord del 2008, cal que el Grup de Treball aprovat en la Comissió d’Interior de la setmana passada comenci a caminar.

Així mateix, la nostra organització sindical també ha remarcat que la situació del cos de mossos d’esquadra no depèn únicament del Departament d’Interior, sinó més bé d’un Govern en bloc que ha d’aprovar una injecció econòmica extraordinària per revertir una precària situació d’un col·lectiu, que porta masses anys patint una lamentable situació que ens té pràcticament en fallida.

A més, SAP-FEPOL ha recordat als tres Grups el compromís que en una de les reunions mantingudes en ple conflicte col·lectiu (12 de desembre del 2018) amb el Secretari d’Economia Sr. Albert Castellanos, aquest va manifestar i que no és altre que el de finalitzar amb els greuges comparatius entre cossos.

Per tant, esperem que el Grup de Treball sigui un espai dins del qual, sindicats i grups parlamentaris puguem consensuar la necessitat de finalitzar amb un greuge comparatiu que fa masses anys que dura i que mentre ho fa, continua menystenint als membres del cos de mossos d’esquadra.

Número de comunicat:
C-98/2019
Data: 
12/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend