SAP-FEPOL considera una baixada de pretensions acceptar el “complement salarial extraordinari” proposat per la “3sindical”

SAP-FEPOL continua apostant per l'aprovació de bosses d'hores estructurals per a totes aquells unitats i àrees que pateixen la mancança d'efectius que des de fa anys venim denunciant

Barcelona, 15 de juliol del 2019.-

Immediatament després de les eleccions sindicals, la unitat d’acció que mosS.O.S havia garantit des del mes d’agost de l’any passat en l’actual conflicte col·lectiu es va acabar trencant. Un trencament produït segons la “3sindical” perquè “El temps i l’evidència que el col·lectiu costa de mobilitzar, ha fet que alguns administradors de la plataforma MosS.O.S se sentin cada cop més propers a la manera de treballar del SAP, de fàcil baixada de pretensions”.

Des d’ençà, tot el col·lectiu és conscient i coneixedor de com s’ha anat realitzant l’acció sindical per part de cadascuna de les organitzacions sindicals del cos de mossos.

En data de 10 de juliol, la “3sindical” ha publicat un comunicat amb el títol “Situació insostenible al CME” amb el qual reclama “contra els seus propis principis” el complement salarial extraordinari que se’ns va oferir a la reunió de 13 de desembre del 2019.

Recordem que aquest complement “extraordinari” de 128,71 euros mensuals (bruts) per treballar 96 hores més a l’any, ja es va considerar insuficient per part de tots els actors socials que vam participar en aquella mateixa reunió. Per què?

  • Perquè no és un complement. Simplement et paguen les 96 hores que treballes de més, a un preu inferior (18,77 euros bruts) que fins i tot, el de la pròpia hora ordinària.

  • Perquè veritablement no ofereix una quantitat complementària que motivi als membres del cos de mossos d’esquadra a realitzar-lo.

  • Perquè aquest “complement” només es va contemplar per a la categoria de mosso i caporal nivell 1, cosa que no tindria incidència en la resta d’especialitats que també pateixen la manca d’efectius (investigació, ordre públic, trànsit).

  • Perquè malgrat es va proposar com un “complement” per equiparar el greuge comparatiu entre mossos amb bombers, lluny de corregir-lo, provoca un nou greuge comparatiu entre els propis mossos.

  • Perquè sobre aquestes 96 hores no s’ofereixen unes majors garanties que les del Decret d’horaris, cosa que permetria a l’Administració per exemple, fer venir a treballar a aquells que l’acceptessin jornades únicament de sis (6) hores de treball (aspecte del tot inacceptable).

  • Perquè també, els efectius que acceptessin aquest complement podrien ser cridats a treballar en jornades festives “sensibles” com per exemple Nadal, festes locals, Sant Joan, etc. (podent arribar a suposar treballar 16 dies més l’any).

  • Perquè a diferència del cos de mossos, els bombers de la Generalitat (al tenir guàrdies de 24 hores) reduïen molt més ràpidament les 102 hores més a l’any, alhora que el seu complement era més elevat (1924,02 euros) que el proposat per al CME (1801,94 euros)

Així doncs, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no entenem aquest canvi de criteri dels sindicats que formen la “3sindical”. I no ho entenem perquè majoritàriament, la situació que reflecteixen en el seu comunicat per acceptar aquest complement (insostenible certament), ja existia el mes de desembre quan van dir, juntament amb la resta, que no.

La nostra organització sindical porta denunciant aquesta situació insostenible des de fa anys, amb la campanya #sotamínims i #PerUnesHoresExtresDignes dins les quals, sempre hem exigit l’aprovació de bosses d’hores estructurals.

Unes bosses d’hores estructurals reclamades per a totes les Unitats i Àrees que pateixen la mancança sistèmica i endèmica d’efectius policials (USC, Trànsit, Ordre Públic i Investigació). I unes bosses d’hores estructurals, que fins i tot per aquest any 2019 es va arribar a quantificar en 840.000 hores, com a resultat d’avançar la jornada anual pel número d’efectius de la darrera convocatòria que ha sortit aquest mes de juny de l’ISPC (500 x 1680).

I ho fem així, perquè és així com es va decidir reclamar mentre estàvem en Plataforma Sindical i ha estat així com s’ha traslladat al Parlament en forma de Proposta de Resolució.

Companyes i Companys! L’única manera de fer front a la manca d’efectius és la de l’aprovació de bosses d’hores estructurals. Així s’ha fet per altres cossos com bombers, per als quals en dos anys s’han aprovat bosses de fins a 900.000 hores extraordinàries.

Per tant acceptar un “complement”, que precisament ara ha estat eliminat per al cos de bombers ja que s’ha incorporat a les seves retribucions com a complement de productivitat, sí és una baixada de pretensions gens beneficiosa per al col·lectiu.

A l’efecte SAP-FEPOL continuarà reclamant allò que les organitzacions que encara estem asseguts a la taula de la UNITAT, tal i com hem fet fins ara, consensuem de forma majoritària. El cos de mossos d’esquadra necessita urgentment una injecció pressupostària contundent i mentre això no es faci, la situació continuarà essent del tot insostenible.

Per últim! Als sindicats de la “3sindical”. Quan en un comunicat has d’argumentar contra els teus propis principis no és una bona senyal. I no ho és perquè essent evident que una organització sindical ha de tenir la línia d’acció (del tot respectable), mai pot anar contra els principis que t’han legitimat com a representant del col·lectiu. Fer-ho així significa anar contra els principis i interessos d’aquells a qui representes.

Número de comunicat:
C-99/2019
Data: 
15/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend