Cansats de denunciar la manca de mitjans podem afirmar que la seguretat pública no importa

Barcelona, 16 de juliol del 2019.-

SAP i FEPOL tenen des de fa temps en el seu punt de mira i com a una de les principals reivindicacions, la manca d’efectius que pateix la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra. Unes reivindicacions que han estat traslladades als mitjans de comunicació de manera constant, per tal de fer públiques les deficiències amb les quals els membres del cos han d’afrontar el seu dia a dia.

Els darrers fets esdevinguts principalment a les ciutats de Manresa, però especialment a Barcelona (tirotejos, apunyalaments, atropellaments, etcètera) fan més evident l’escenari al qual els membres del cos de mossos d’esquadra han de fer front de manera diària.

En declaracions a “El programa del verano” de Telecinco, un cop més, el portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), Toni Castejón ha tornat a denunciar la manca de mitjans i d’efectius que pateix el nostre col·lectiu. En aquesta ocasió i anant un pas més ha arribat a afirmar que per als nostres responsables polítics, la “seguretat pública no importa” i que a aquells que representem al col·lectiu “no se’ns escolta”.

El portaveu de la FEPOL (federació a la qual està adherida la nostra organització sindical) ha estat contundent al afirmar que malgrat algunes poblacions han recuperat la figura del “sereno”, malgrat d’altres han contractat vigilància privada o malgrat també han sorgit organitzacions veïnals que lluiten contra la inseguretat que pateixen, es continua sense garantir presència policial als carrers de Catalunya.

Una presència que ara per ara, i tal i com SAP-FEPOL porta proposant des del 2016, només es pot garantir amb una bossa d’hores estructurals. A l’efecte, Castejón ha lamentat que amb tot aquest escenari, ja no sabem com hem de dir les coses. El més lamentable però, és que el col·lectiu té la sensació que no se l’escolta.

En l’enèsima denúncia pública, el portaveu de la FEPOL ha qualificat d’herois i heroïnes els i les policies que a dia d’avui encara treballen al carrer, ja que ho fan aguantant unes condicions laborals lamentables que pràcticament no els deixa descansar durant tota la jornada de treball.

En relació a la propera Junta Local de Seguretat de Barcelona que tindrà lloc aquesta mateixa setmana, Castejón ha reclamat la necessitat de sortir d’aquesta amb mesures i solucions concretes. A l’efecte el portaveu de la FEPOL ha exigit als responsables polítics d’ambdues administració que deixin de banda d’una vegada per totes, les bones paraules i les bones intencions, ja que aquestes no serveixen per a res.

És del tot necessari que la Junta Local de Seguretat de Barcelona aprovi un document amb mesures pautades que treballi tant la vessant policial (com a primera línia d’impacte) pel seu efecte dissuassori, però també la via judicial que solucioni el problema de la multireincidència”.

El treball que queda per fer és moltíssim” ha dit per acabar Castejón. “Però cal començar pel principi i aquest principi no és altre que el de garantir molta més presència policial als carrers perquè ara per ara estem #sotamínims”.

Número de comunicat:
C-101/2019
Data: 
16/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend