USPAC ni està, ni ha estat mai interessada en la Unitat d’Acció Sindical

Malgrat rebre atacs constants, SAP-FEPOL continua assegut a la taula de la UNITAT sindical, treballant conjuntament amb aquells que hi estan presents en la millora de les condicions del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 16 de juliol del 2019.-

La “Unió Sindical” de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) “presumptament” ni està, ni tampoc ha estat mai interessada en la unitat d’acció sindical que ara farà un any es va intentar assolir, en defensa dels interessos col·lectius davant d’un moment d’excepcional conflictivitat.

I és que malgrat davant d’un nou intent de fer seure a la taula de la UNITAT sindical, a aquells que es van aixecar immediatament després de les eleccions sindicals i de la qual SAP-FEPOL mai s’ha aixecat, USPAC torna a carregar contra la nostra organització amb un nou comunicat del tot tendenciós.

En aquest, USPAC (com si d’autoritat judicial actués) s’atreveix a afirmar que ha sol·licitat l’aixecament de les mesures cautelars un cop “acreditat el frau electoral”. És per això que, davant d’aquest nou atac, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha de sortir novament en defensa de l’honorabilitat de la nostra organització i de la nostra afiliació. Per tant al respecte volem dir:

Primer.- Fora convenient que USPAC -tot i que ja sabem que no n’estan acostumats- respectés el que en tot procés judicial es valora i que no és altre, que el principi de presumpció d’innocència. Fins ara no hi ha sentència judicial condemnatòria i per tant el “presumpte” frau no ha estat acreditat.

Segon.- Perquè si actuéssim de la mateixa manera, la nostra organització sindical es podria atrevir a afirmar que el motiu pel qual USPAC demana l’aixecament de les mesures cautelars és el fet que a dia d’avui, no tenen cap mena de representació en el Consell de la Policia – mossos d’esquadra.

A l’efecte, tot i que sabem que els mossos i les mosses d’esquadra passen (i fan bé) de les lluites sindicals, cal tenir present que aquesta organització sindical ha deixat de tenir representació al Consell de la Policia resultat de les darreres eleccions del 2015.

I l’ha deixat de tenir no per les eternes “artimanyes” del SAP-FEPOL, sinó perquè (desconeixem els motius) el Conseller que fins ara el representava, ja no pertany a aquest sindicat i ni tant sols hi està afiliat.

Tercer.- Alhora, USPAC possiblement ha demanat l’aixecament de les mesures cautelars, no perquè hagi quedat acreditat el “presumpte frau”, sinó perquè qui assistia a les sessions com a Conseller, ha renunciat al dret fins i tot, de venir acompanyat per cap assessor d’aquesta organització.

Quart.- Per tant, USPAC ara per ara no té cap possibilitat, davant d’un nou Consell (i tal i com ja va passar en el darrer) d’estar-hi present. I és que algú ha llegit el comunicat d’USPAC del resum del darrer Consell de la Policia celebrat el passat 20 de juny? Nosaltres no!

Cinquè.- També podria ser que USPAC hagi demanat l’aixecament de les mesures cautelars, perquè per un error de càlcul, el procediment judicial (el qual ha d’assegurar totes les garanties judicials) no té hores d’ara previsió de finalització.

Així doncs, no serà també que com a conseqüència d’aquests extrems, USPAC no pot gaudir de totes les llicències i alliberament sindicals?

En resum! Malgrat no parar de rebre atacs de manera constant, SAP-FEPOL no s’ha aixecat de la taula de la UNITAT! I no ho hem fet perquè som conscients que ens trobem en un moment excepcional i que per tant, cal actuar amb aquesta mateixa excepcionalitat. Abans de les eleccions va aparèixer un actor que va actuar en tot moment com a àrbitre en la relació intersindical. Però també sembla que per comunicats com els publicats contínuament per USPAC, aquest àrbitre tampoc ha estat ben acceptat.

Número de comunicat:
C-102/2019
Data: 
16/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend