La prevenció de delictes és clau i a dia d’avui mossos no la podem realitzar per la manca d’efectius

Barcelona, 18 de juliol del 2019.-

La portaveu del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) Imma Viudes, en declaracions a la cadena COPE, ha reivindicat les reclamacions que des de fa temps lidera la nostra organització sindical en quan a la necessària prevenció de delictes que ha de treballar qualsevol cos policial.

Una prevenció que, a dia d’avui i pel què respecta al cos de mossos d’esquadra, com a conseqüència de la manca d’efectius que patim no la podem desenvolupar com caldria. En una nova intervenció davant dels mitjans de comunicació, la portaveu del SAP-FEPOL ha reivindicat la necessitat que la ciutadania vegi patrulles policials pels carrers.

“Si no tenim prevenció i si la gent no té la sensació que hi ha policia al carrer, que estem controlant l’entorn i les zones d’oci nocturn, s’acaba traslladant el problema a la ciutadania, la qual no ha de patir les conseqüències d’una falta d’inversió que hi ha hagut durant tots aquests anys en seguretat pública”.

Viudes ha recordat que la nostra organització sindical porta tres anys advertint i denunciant que estem #sotamínims. A l’efecte la portaveu de la nostra organització ha recordat que “la manca d’inversió, l’absència durant set anys de noves promocions, la fuita d’agents a altres cossos policials, juntament amb les jubilacions o les incapacitats ha provocat un degoteig constant d’agents als nostres carrers ” que han dificultat la prevenció en la comissió de delictes.

Per tant, novament la nostra organització sindical ha reclamat públicament la necessitat d’adoptar mesures urgents que minimitzin l’impacte de la manca d’efectius. Unes mesures que passen obligatòriament per l’aprovació d’una bossa d’hores estructurals per a totes aquelles unitats i serveis que pateixen aquesta mancança d’efectius.

Número de comunicat:
C-103/2019
Data: 
18/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend