L’edat de jubilació ordinària i l’anticipada

Com saber l'edat de jubilació ordinària i l'anticipada, en cas que la Generalitat de catalunya accepti pagar la sobrecotització que marca la normativa estatal (tal i com fa amb bombers) i s'acabi aprobvant per mossos

Barcelona, 18 de juliol del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) lidera des de fa temps, el procés per assolir l’avançament de l’edat de jubilació per al cos de mossos d’esquadra, tal i com tenen altres col·lectius i altres cossos policials. A continuació us expliquem amb exemple i amb un quadre resum de com calcularíem la nostra edat de jubilació anticipada en el cas que s’acabi aprovant.

Aquí us deixem un exemple per fer més fàcil el càlcul.

  • Josep, mosso d’esquadra, va néixer al febrer del 1960.
  • Va començar a cotitzar als 20 anys, per la qual cosa al 2019 porta cotitzats 39 anys, dels quals 28 com a mosso.
  • Josep farà els 65 anys al febrer del 2025.

Quina és la seva l’edat de jubilació ordinària? Al 2025 portaria 45 anys cotitzats a la Seguretat Social (S.S), per la qual quan faci els 65, en Josep portaria 45 anys cotitzats. No obstant aquests 5 anys només li serveixen per fer el càlcul de la pensió que li quedarà, però no com anys cotitzats a efectes de determinar l’edat de jubilació ordinària, ni com a anys de treball com a mosso.

Al complir els 60 anys, ja portaria 40 anys cotitzats, per la qual cosa la seva edat de jubilació ordinària serien els 65 anys (taula INSS)

Quina és l’edat de jubilació anticipada? Als 60 anys,  en Josep portarà 40 anys cotitzats a la S.S., dels quals 29 anys hauran estat com a mosso. Si mirem les columnes vermelles veurem que es jubilaria 5 anys abans de la seva jubilació ordinària, per la qual cosa, la seva edat voluntària de jubilació anticipada seria als 60 anys.

Número de comunicat:
C-104/2019
Data: 
18/07/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend